YESSS

Így varrhatsz magadnak mosható és biztonságos arcmaszkot

Annyira hiánycikk lett a járvány miatt, hogy sokan most döbbennek rá: nincs mese, meg kell varrni otthon! Szerencsére vannak egészen egyszerű módszerek, így nem kell profi varrónőnek lenned!
  • Szerző:

Bár a maszkok teljes mértékben nem védenek a koronavírustól, a fertőzésveszélyt szakértők szerint is csökkentik. Bár annyira nem védenek a textilmaszkok, mint a gyári darabok, a semminél mindenképpen többet érnek. Az elkészítéshez egyáltalán nem kell profinak lenni: csak követned kell néhány egyszerű lépést. Mutatjuk!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

1. Erős, stabil maszk szabásminta alapján

Ehhez szükséged lesz egy varrógépre, és némi varrástudásra, de az eredmény nagyon profi. A videó készítője a leírásban elérhetővé tette a szabásmintát, így bárki meg tudja csinálni otthon.

2. Varrógép nélkül, pólóból

Ehhez az egyszerű maszkhoz nem kell sem külön anyagot venned, sem varrástudással rendelkezni. Ha gyorsan van rá szükséged, akkor az egyik legjobb megoldás.

3. Kétrétegű textilből, szűrőbetéttel

Van, aki nem érzi elég biztonságosnak az egy- vagy kétrétegű textilmaszkokat; nekik készült ez a változat, amiben varráskor hagyni kell helyet a szűrőbetétnek. Sokan erre tea- vagy kávégépekhez készült papírfiltert vagy papír porzsákot használnak.

4. Gyors maszk varrás nélkül

Ha nincs időd megvarrni, akkor textilből két hajgumi segítségével extra gyorsan készíthetsz magadnak maszkot.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?