tóth gabi
Bazsalikom és napsütötte paradicsom, tejszínes fokhagymaszósszal: jól hangzik nem? Öntsd vele nyakon a csirkemellet, kész is tökéletes diétás fogás!
Csodálatosan üde és könnyű fogás, amit biztosan imádni fogsz te is! Például azért, mert csupa-csupa egészséges hozzávalóból készül, méghozzá gyakorlatilag szénhidrát nélkül! Így tökéletesen illeszkedik minden diétába. Épp az a legjobb benne, hogy feldobja az unalmas fogyókúrás étrendek egyhangúságát, ez a főétel valóságos ízorgiát varázsol a tányérra!
Mindössze 30 perc alatt elkészül!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. A csirkemell darabkákat sózd meg és pirítsd le az olívaolajon - 3-5 perc elegendő hozzá. Akkor jó, ha a hús kívül aranybarna és már középen sem nyer és puha. Ha már jó, emeld ki a husikat a serpenyőből, tedd egy tányérra.
2. A serpenyőben maradt zsiradékot öntsd fel a tejszínnek és az alaplével, add hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszereket illetve a parmezánt. Közepes lángon forrald addig, míg a szósz besűrűsödik.
3. Add hozzá a szárított paradicsomot, a bazsalikomot és a spenótleveleket, de már csak addig forrald, míg a spenót összezuhan. Sózd, borsozd ízlés szerint, de a sóval csak óvatosan, mert az aszalt paradicsom elég sós tud lenni.
4. Tedd vissza a serpenyőbe az előre kisütött húst, forgasd össze a szósszal. Isteni!
TIPP:
Ha fogyókúrázol, figyelj arra, hogy körettel együtt is diétás maradjon ez a szuper fogás! Kínálhatsz hozzá szénhidrát csökkentett tésztát, fantasztikus lesz! Tálalhatod karfiolrizzsel, vagy cukkinispagettivel!