Létrehozva: 2017.08.16.

Tombol a limonádé őrület, mutatjuk a legjobb recepteket

Ebben a nagy hõségben csak hûsítõ limonádéval lehet kibírni. De nagyon nem mindegy, mibõl készíted. Ha jól választod meg a hozzávalókat, tényleg ez a legjobb hûsítõ ital, és még az egészségedre is vigyáz.

A tomboló hőségben sokkal több folyadékra van szüksége szervezetednek, így jól fog esni egy-egy finom, hűsítő limonádé. Ez az ital tartalmazza mindazokat az ásványi anyagokat, vitaminokat és nyomelemeket, amiket feltétlenül pótolnod kell ebben a nagy melegben.

Hogy bármikor hideg italhoz tudj jutni, érdemes beszerezned benzinkutaknál kapható nagy kiszerelésű jégkockát.

1. Kurkumás limonádé

Hozzávalók:

  • 4 pohár hideg szénsavas ásványvíz
  • 2 evőkanál őrölt kurkuma
  • 1,5 citrom leve
  • Lovely Sweet édesítő ízlés szerint
  • jégkocka
  • A hozzávalókat keverd össze és frissen fogyaszd!

    2. Áfonyás limonádé

    Hozzávalók:

  • 4 pohár ásványvíz (mentes vagy szénsavas)
  • 2 csésze áfonya
  • Lowley Sweet édesítő ízlés szerint
  • 2 citrom leve
  • jégkocka
  • Turmixold össze az áfonyát és szűrd le. Keverd össze a többi hozzávalóval és tálalás előtt tedd bele a jégkockákat.

    3. Barackos limonádé

    Hozzávalók:

  • 4 pohár ásványvíz
  • 3 őszibarack
  • Lowley Sweet édesítő ízlés szerint
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom szeletelve
  • jégkocka
  • A barackok közül 2 db-ot hámozz meg és turmixolj össze. Keverd össze a többi hozzávalót, a jégkockát kivéve. A megmaradt barackot kimagozva szeleteld bele a limonádéba a citrommal együtt.

    4. Uborkás limonádé

    Hozzávalók:

  • 4 pohár ásványvíz
  • 1 nagyobb uborka
  • 4 citrom leve
  • Lowley Sweet édesítő ízlés szerint
  • jégkocka
  • A káposztareszelőn megreszelt uborkát hagyd állni 30 percig, majd nyomkodd ki a levét. Ezt a levet keverd össze a kicsavart citromlével, ásványvízzel és szükség szerint édesítővel. Tálaláskor tegyél bele jégkockát.

    5. Levendulás limonádé

    Hozzávalók:

  • 5 pohár ásványvíz
  • Lowley Sweet édesítő ízlés szerint
  • 4 citrom leve
  • 1 citrom szeletelve
  • 1 evőkanál szárított levendula
  • jégkocka
  • Két pohár vizet forralj fel, add hozzá a levendulát és az ízlés szerinti mennyiségű édesítőt. Keverd össze az egészet és hagyd állni minimum 20 percig. Ha kihűlt, tedd bele a kicsavart citromok levét, a szeletelt citromot és a maradék vizet. Tedd hűtőbe és tálaláskor jégkockával kínáld.

     

     

     

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek