Viszlát tócsni, megérkezett a zellerropogós, amit a fogyókúrázók is nyugodtan fogyaszthatnak. Ráadásul a recept is pofonegyszerû! Mutatjuk, hogy készítheted el!
Azért az egyik legnagyszerűbb zöldség a zeller, mert annak ellenére, hogy kevés benne a szénhidrát, tele van vitaminnal és életerőt adó tápanyagokkal.
Éppen ezért, ha a hétvégi ebédhez valami finom, mégis új köretet választanál, vagy csak magában ennél valami egészséget és finomat, akkor
mindenképpen próbáld ki ezt a receptet!
Zellerropogós
Hozzávalók (2-3 darabhoz):
Így készítheted el:
1. Reszeld le a zellert és nyomd össze a fokhagymát.
![]()
2. Dolgozd egybe az összes alapanyagot. Kis átmérőjű serpenyőben hevíts fel kevés olajat, ezen teríts el egy nagy adag zelleres masszát.
![]()
3. Ha megsült az egyik oldala, egy lapát segítségével óvatosan fordítsd át, hogy a másik oldala is megpirulhasson. Nagyjából 4-5 perc alatt szuper ropogósra sül.
![]()
5. A kész zellerropogóst papírtörlőre szedd ki. Fokhagymás-joghurtos mártogatóval kínáld!
![]()
