tóth gabi
A hummusz egy csoda, pillanatok alatt összeállítható szendvicskrém, előétel vagy vacsora, amit mindig kedvünk szerint gazdagíthatunk. Filléres, finom és egészséges, most például sütőtökkel készítettünk el.
SÜTŐTÖKÖS HUMMUSZ
Hozzávalók:
Elkészítés: A csicseriborsót szűrjük le, tegyük turmixgépbe és adjuk hozzá a sütőtököt, a fokhagymát, a citrom levét, a tahinit és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük római köménnyel, majd keverjük pépesre. Kóstoljuk meg, és még ízlés szerint adjunk hozzá fűszert vagy olajat, citromlevet. Jót tesz neki, ha áll 1-2 órát, az ízek jobban összeérnek. Aprított petrezselyemmel, szezámmaggal meghintve tálaljuk. Pitával vagy pirítóssal kínáljuk.