Drogmosdók, belövő-helyiségek a fővárosi szórakozóhelyeken VIDEÓ + 18

POLITIK
Létrehozva: 2017.08.03.

Szenzációs falafelreceptet mutatunk, ezt nézd!

Végre egy tökéletes falafelrecept! Egészséges és megunhatatlanul finom. Pillanatok alatt elkészül. Ha eleget csinálsz, akár le is fagyaszthatsz belõle, jól jöhet váratlan alkalmakra.

Szenzációs falafelreceptet mutatunk, ezt nézd!

A falafelt bármikor jó lelkiismerettel fogyasztjuk, mert rendkívül egészséges, tápláló étel.

A fő alkotórésze, a csicseriborsó fehérjedús, magas tápértékű hüvelyes  zöldség. Rostokban igen gazdag, tisztítja a bélfalakra lerakódott salakanyagot. Magas vas- és folsavtartalma miatt a nőknek, különösen a kismamáknak nagyon ajánlott! Lassan szívódik fel, a vércukorszintet egyenletesen, alacsonyan tartja. Diétázóknak ideális. A belőle készített falafel mellett már nem is kívánunk semmi mást. Ráadásul az elkészítése egyszerű. Ez pedig mindig csábító a hektikus mindennapjainkban.

A pita receptjét ITT NÉZHETED meg.

A kisütött falafeleket akár előre le is fagyaszthatod, és csak a tálalás előtt forrósítsd meg a sütőben.

Így bármikor, pillanatok alatt varázsolhatsz felséges, nagyszerű vacsorát.

Elkészítés ideje: 90 perc (az 1 órás hűtéssel együtt), sütés: 6 perc.

Hozzávalók 6-8 személyre:

Falafelhez:

  • 2 csésze csicseriborsó, főtt, leszűrt
  • 2 csésze fehér hagyma, durvára vágva
  • 6 fokhagymagerezd
  • 1 csésze koriander zöld
  • 1 csésze petrezselyemzöld
  • ¼ tk. csilipor
  • 2 tk. római köménypor
  • 1 tk. só
  • 2 tk. sütőpor
  • ½ csésze liszt
  • repceolaj a hirtelen sütéshez
  • pita a tálaláshoz
  • Tahini szószhoz:

  • 1 ¼  csésze joghurt, natúr (zsíros vagy félzsíros)
  • ¼ csésze tahini (szezámkrém)
  • 2 ek. citromlé, frissen facsart
  • ízesítéshez: só, bors
  • Elkészítés:

    1. A pillanat indítógombot párszor benyomva, egy konyhai robotgépben aprítsd finomra a hagymát és a fokhagymagerezdeket. Vedd ki, tedd félre.

    2. Szórd a munkatálba a csicseriborsót, a petrezselymet, a koriander zöldet, a csilit, a római köményt , a sót, és az egészet vágd durvára. Ne pürésítsd.

    3. Add hozzá az összevágott hagymákat, a sütőport, és annyi lisztet, hogy amikor a pillanatkapcsolóval beindítod a robotgépet, a keverék kicsi, nem ragadó labdává formálódjon. (Először csak ¼ csésze lisztet szórj hozzá, később a többit. Ha még mindig túl folyékony, adhatsz többet. Ne túl sokat, mert hűlés alatt úgyis megszilárdul).

    4. Szedd át a falafelkeveréket egy tálba, és takard le frissen tartó fóliával. Pihenjen a hűtőben 1 órát.  

    5. Míg hűl a falafel, készítsd el a tahini szószt. Keverd simára a hozzávalókat, ízesítsd sóval, borssal. Takard le, tedd a hűtőbe.

    6. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe, gombócokat formálva, szedd ki a falafelkeveréket fagylaltkanállal vagy evőkanállal. Ha evőkanállal adagolod, kb. 3 evőkanálnyi ad ki 1 gombócot.

    7. Egy nagy serpenyőbe önts repceolajat, forrósítsd fel (3 perc), és közepes lángon süsd át a falafelek mindkét oldalát. Egyik oldal 3 perc, a másik, amíg jól át nem sül, és szép barna színt nem kap.

    8. Szedd rácsra lecsepegni, vagy tedd papírtörlővel bélelt tányérra. Azonnal sózd.

    9. Egy meleg, félbevágott pitába 3-4 falafelt halmozz, és önts bele tahini szószt.

     

    Serpenyő helyett sütheted tepsiben is.

     

    A kiolajozott sütőpapírral kibélelt tepsibe kisebb adagokat halmozz, lapítsd le. 190 Celsius-fokon legalább 20 percig süsd, félidőben megfordítva.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek