RETRO RÁDIÓ

Semmi cukor, csak az íz: Málnás-chiamagos álomkeksz

Semmi cukor, csak az íz: Málnás-chiamagos álomkeksz
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 07. 27. 22:51

Ez a mennyei málnás finomság egyáltalán nem tartalmaz cukrot és glutént. Ha diétázol, feltétlen ki kell próbálnod! Imádni fogod!

Nemcsak isteni finom, de akkor is elkészítheted, ha diétázol; ez a gluténmentes zabpelyhes süti nagyon könnyen elkészíthető, és szuperkönnyű. Nincs benne cukor, liszt és tojás, és olyan hozzávalókból készül, hogy még diéta alatt sem kell lemondanod az édes élvezetekről!

Hozzávalók:

A chiamagos málnadzsemhez:

  • 3 csésze friss málna
  • Édesítő - pl. Lovely Sweet - ízlés szerint
  • 2 evőkanál chiamag
  • fél teáskanál vaníliaesszencia
  • A zabpelyhes tésztához:

  • 1 chia tojás: 1 evőkanál chiamag és 4 evőkanál víz (ezzel a tojást helyettesíted)
  • 1/3 csésze olvasztott szűz kókuszolaj
  • 1/4 csésze tiszta juharszirup
  • 2 teáskanál Lovely Sweet édesítő
  • 1 teáskanál vaníliaesszencia
  • 2 és fél csésze gluténmentes zabpehely
  • 1/2 csésze zabliszt
  • 1 csésze mandulapor
  • fél teáskanál sütőpor
  • 1 nagy csipet finomított tengeri só vagy Himalája só
  • Elkészítés:

    Chiamagos málnadzsem

    Egy közepes lábasban öntsd össze a málnát, az édesítőt és a chiamagot. Kis lángon melegítsd, fedő nélkül 10-15 percig gyakori kavargatás mellett addig főzd, míg szét nem esik a málna, és a massza be nem sűrűsödik. Vedd le a tűzről, majd add hozzá a vaníliát. Öntsd át a masszát egy tálba, és tedd 15-20 percre a hűtőbe.

    Tészta:

    1. Készíts el a "chiatojást", vagyis keverd össze egy kisebb csészében a chiamagot és a vizet. Pihentesd, míg be nem sűrűsödik.

    2. Egy nagyobb tálban keverd össze az olvasztott kókuszolajat, az édesítőt, a barnarizs-szirupot és a vaníliát. Ha a chiamag és a víz besűrűsödött, azt is öntsd hozzá.

    3. Egyesével add hozzá a zabpelyhet, a mandulalisztet, a zablisztet, a sütőport és a sót, majd dolgozd össze egységesre. Kicsit ragacsos lesz, de ilyennek kell lennie.

    4. A tészta 2/3-át tedd a sütőpapírral bélelt tepsire, és egyenletesen terítsd szét.

    5. Ha a chiamagos málnadzsem kihűlt és megszilárdult, oszlasd szét a tészta tetején.

    6. A maradék tésztát morzsold el a dzsem tetején.

    7. 25-30 perc alatt süsd aranysárgára.

    Amint kihűlt, már szeletelheted is!

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.