tóth gabi
Ez a mennyei málnás finomság egyáltalán nem tartalmaz cukrot és glutént. Ha diétázol, feltétlen ki kell próbálnod! Imádni fogod!
Nemcsak isteni finom, de akkor is elkészítheted, ha diétázol; ez a gluténmentes zabpelyhes süti nagyon könnyen elkészíthető, és szuperkönnyű. Nincs benne cukor, liszt és tojás, és olyan hozzávalókból készül, hogy még diéta alatt sem kell lemondanod az édes élvezetekről!
A chiamagos málnadzsemhez:
A zabpelyhes tésztához:
Chiamagos málnadzsem
Egy közepes lábasban öntsd össze a málnát, az édesítőt és a chiamagot. Kis lángon melegítsd, fedő nélkül 10-15 percig gyakori kavargatás mellett addig főzd, míg szét nem esik a málna, és a massza be nem sűrűsödik. Vedd le a tűzről, majd add hozzá a vaníliát. Öntsd át a masszát egy tálba, és tedd 15-20 percre a hűtőbe.
Tészta:
1. Készíts el a "chiatojást", vagyis keverd össze egy kisebb csészében a chiamagot és a vizet. Pihentesd, míg be nem sűrűsödik.
2. Egy nagyobb tálban keverd össze az olvasztott kókuszolajat, az édesítőt, a barnarizs-szirupot és a vaníliát. Ha a chiamag és a víz besűrűsödött, azt is öntsd hozzá.
3. Egyesével add hozzá a zabpelyhet, a mandulalisztet, a zablisztet, a sütőport és a sót, majd dolgozd össze egységesre. Kicsit ragacsos lesz, de ilyennek kell lennie.
4. A tészta 2/3-át tedd a sütőpapírral bélelt tepsire, és egyenletesen terítsd szét.
5. Ha a chiamagos málnadzsem kihűlt és megszilárdult, oszlasd szét a tészta tetején.
6. A maradék tésztát morzsold el a dzsem tetején.
7. 25-30 perc alatt süsd aranysárgára.
Amint kihűlt, már szeletelheted is!