Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2016.04.11.

Ne edd a bolti, cukros müzlit, tuti receptet mutatunk!

Csinálj otthon egészséges, nagyon finom müzlit, meglátod, nem tudsz lekattanni róla!

Szerző Molnár Hédi

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg dió
  • 10 dkg törökmogyoró
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg natúr kesudió
  • 10 dkg cukrozatlan kókuszreszelék vagy kókuszchips
  • 5 dkg zabpehely (elhagyható)
  • 150 ml kókuszolaj
  • 2 ek méz
  • 1 ek kakaópor (elhagyható)
  • 1 tk vanília kivonat (elhagyható)
  • 1 tk fahéj
  • ½ tk só
  • ELKÉSZÍTÉS:

    A sütőt melegítsd elő 150 fokra, közben a magvakat aprítógépben, néhány gombnyomással daráld addig, amíg müzliszerű állaga nem lesz. Csak óvatosan, nehogy magliszt legyen belőle! 
    Gőz felett olvaszd meg a mézet és a kókuszzsírt, nem kell forralni, csak, hogy könnyen keverhető legyen.

    Egy nagyobb tálban keverd össze a megolvasztott masszát, a vaníliát, a kakaóport, a sót és a fahéjat. Ezután jöhet a kókuszreszelék vagy kókuszchips és a többi hozzávaló, jól forgasd össze az egészet.

    A keveréket tedd egy sütőpapírral bélelt sütőlapra vagy tepsibe, és süsd 10 percig, hogy ropogós legyen. Könnyen megéghet, ne hagyd magára!


    Hidegen fogyaszd joghurttal vagy kókusztejjel, de magában is nagyon jó ropogtatni való.

    TIPP

    Edd friss gyümölcsökkel, de tehetsz bele mazsolát, cukrozatlan aszalt gyümölcsöket is!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek