RETRO RÁDIÓ

Megújult a káposztasaláta, ilyen finomat még nem ettél!

Megújult a káposztasaláta, ilyen finomat még nem ettél!
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 11. 10. 14:25

Tápláló, laktató, mégis könnyû, egészséges egytálétel. Pár perc alatt összedobod, és egy fél napig nincs gondod az evéssel.

Vigyázol az alakodra, és különben sem kívánod a nehéz, hizlaló ételeket? Akkor neked való ez a könnyű, tápláló étel, amely ázsiai ihletésű: áfonyás-csirkés káposztasaláta.

Tálalhatod egytálételként,  főfogásként, salátaként. Csodálkozni fogsz, amikor tapasztalod:

bármilyen alkalomra készíted, mindig ez fogy el először.

Az édes-savanykás öntetet előre készítsd el, és külön edényben tálald. Így a káposzta nem fog túlpuhulni. A csodás öntet, a vékonyra szeletelt, ropogós káposzta, a többi alkotórész egzotikus ízei minden falatnál szenzációsak! A csirkét és a szezámmagos ropit akár el is hagyhatod belőle. Mutatós, ha a saját héjában tálalod. Megnézheted, hogyan: KATTINTS IDE

Elkészítés ideje: 15 perc.

Hozzávalók 8-10 személyre:

  • 2 zacskó (kb.12 csésze) coleslaw káposzta keverék (fehér és lila káposzta, kevés, reszelt sárgarépa)
  • 4 csésze finomra vágott grillcsirke (opcionális)
  • 1 ½ csésze szeletelt mandula, pirítva
  • 1 ½ csésze szárított áfonya
  • ¾ csésze vöröshagyma, finomra vágva
  • 1 csésze szezámmagos ropi (opcionális)
  • 1 ½ csésze friss korianderzöld (vagy petrezselyem zöldje, friss bazsalikom)
  • ¼ csésze fekete szezámmag
  • 1 csésze extra szűz olívaolaj
  • ½ csésze balzsamecet
  • 4 ek. alacsony sótartalmú szójaszósz
  • 3-4 gerezd fokhagyma, összevágva
  • 4 ek. méz vagy barna cukor
  • 4 ek. reszelt (vagy darált)gyömbér
  • 2 tk. pirított szezámolaj
  • Elkészítés:

    1. Egy nagy tálba szórd rétegezve a káposztakeveréket, a csirkét, a mandulát, az áfonyát, a vöröshagymát, a szezámmagot, a szezámmagos ropit, a friss korianderzöldet.

    2. Egy kis tálban botmixerrel keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a szójaszószt, a fokhagymát, a mézet, a gyömbért, a szezámolajat. Adj hozzá 3 ek. vizet, és verd simára.

    3. A salátaöntetet óvatosan beleforgatva, tetszés szerinti mennyiséggel ízesítsd a káposztás keveréket. A maradékot tedd félre más alkalmakra.

    A káposzta jótékony hatású csodanövény.

    Még üdítő dzsúszként is fogyaszthatod. Gyógyhatásáról ITT olvashatsz.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.