RETRO RÁDIÓ

Megújult a gesztenyepüré! Ilyen finomat még életedben nem ettél

Megújult a gesztenyepüré! Ilyen finomat még életedben nem ettél
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 02. 10. 13:10

Te is imádod a gesztenyepürét? Akkor örülni fogsz ennek az õrjítõen finom változatnak. Két süteményt álmodtak most egybe a cukrászok, nem is értjük, eddig miért nem jutott ez senkinek az eszébe.

Előkészítés: 30 perc, sütési idő: 3 óra.

Az elkészítést lebonthatod több fázisra. Például a gesztenyét megfőzheted előző nap is, vagy ha egyáltalán nem szeretnél vele bajlódni, vásárolj kész gesztenyepürét. A Pavlovának érdemes nekilátni reggel, hogy legyen ideje megszáradni. Este pedig, tálalás előtt összeállíthatod a csodás ínyencséget.

4-6 személyre

HOZZÁVALÓK, A CSOKOLÁDÉS PAVLOVÁHOZ:

  • 3 tojásfehérje
  • 180g porcukor
  • 1 ½ tk. kukoricaliszt
  • 1 tk. fehér borecet
  • 1 ½ ek. kakaó, szitálva
  • 50g fekete csokoládé, durván összevágva
  • A GESZTENYEPÜRÉHEZ:

  • 375g főtt gesztenye (konzerv v. vákuum csomagolású)
  • 200ml zsíros tej (3.6 százalékos), plusz még egy kicsi
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 2 ek. rum vagy cseresznyepálinka
  • 100g porcukor
  • A TEJSZÍNHAB KUPOLÁHOZ:

  • 250ml (1 csésze) tejszín
  • fekete csokoládé a dekoráláshoz
  • ELKÉSZÍTÉS, PAVLOVA:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

    2. Botmixerrel, magas fordulatszámon verd fel keményre a tojásfehérjét.

    3. Vedd alacsonyra a fordulatszámot, és egy evőkanalanként hozzáadva a cukrot, jól keverd össze.

    4. Add hozzá a kukoricalisztet, az ecetet és a kakaót, és elegyítsd.

    5. Kavard bele a darabolt csokoládét.

    6. Kanalazd a Pavlova-alapot a sütőlapra, kerek alakot formálva.

    7. Egy spatulával alakítsd ki a szélét, majd lapítsd le a tetejét, hogy a következő réteg ne csússzon le róla.

    8. Tedd a Pavlovát a sütőbe, és azonnal vedd le a hőmérsékletet 150 Celsius-fokra.

    9. Süsd 1 óra 15 percig.

    10. Zárd el a hőt, de a sütő ajtaját ne nyisd ki! Hagyd a Pavlovát a zárt sütőben kihűlni és kiszáradni.

    GESZTENYEPÜRÉ:

    1. Tedd a gesztenyét, a tejet, a vanília kivonatot és a rumot egy közepes lábasba.

    2. Lassú tűzön főzd, míg a gesztenye olyan puha nem lesz, hogy egy fakanállal könnyen szétlapíthatod. Ezalatt a tejet is beszívja.

    3. Vedd le a tűzről, és egy krumplinyomóval többször nyomd át, míg lágy, puha, sima nem lesz. Lehet, hogy még kíván egy kis tejet.

    4. Tedd vissza a tűzre, keverd bele a cukrot, és főzd pár percig, míg egybeköt. Tedd félre hűlni.

    ÖSSZEÁLLÍTÁS:

    1. Közvetlenül szervírozás előtt verd keményre a tejszínt.

    2. A krumplinyomóval vékony csíkokat kipréselve halmozz a Pavlova tetejére nagy adag gesztenyepürét.

    3. Púpozd a tetejére a keményre vert tejszínhabot, és díszítsd reszelt csokoládéval.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.