tóth gabi
Egyszerûen nem lehet ellenállni ennek az isteni süteménynek! Szerencsére nem is kell, mert alig van benne szénhidrát, nyugodtan ehetsz belõle több szeletet is! Imádjuk, mert finom!
Ez a rostokban és vitaminokban gazdag gyümölcs sohasem hiányozhat az asztalodról, főleg ősszel nem, amikor itt a szezonja. Sütibe vele! Ezt a mennyei finomságot bátran fogyaszthatod akkor is, ha éppen diétázol.
Almás-fahéjas kevert pite
Knapp Daniella receptje
Hozzávalók:
a tésztához:
a tetejére:
az öntethez:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 170 C-ra.
2. A tésztához a lisztet, a sütőporral és a fűszerekkel egy tálban keverd össze.
3. Egy másik tálba a felolvasztott vajat, a joghurtot, a tojásokat, az édesítőt keverd homogénre. Ezután egy kézi habverővel dolgozd hozzá a lisztes részt a folyékony alapanyagokhoz.
4. A piteformát (kb. 22cmX3cm) vajazd ki, szórd meg egy kevés liszttel és öntsd bele a tésztát.
5. A meghámozott almákat vágd vékony szeletekre és keverd össze citromlével, fahéjjal és édesítőszerrel. Szép sorban rakd a tészta tetejére az almaszeleteket.
6. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig süsd alsó-felső sütéssel, majd az utolsó 10 percben, ha van, kapcsold be légkeverést, hogy az almák kissé megpiruljanak a tetején.
7. Az öntethez a maltitot a vízzel egy edénybe melegítsd fel, de TILOS közben kavargatni. Kicsit rázogasd és amikor elkezd barnulni vedd le a tűzről. Add hozzá a vajat, valamint a langyos habtejszínt és tedd vissza a tűzre, és rövid idő alatt sűríts be. A megsült pitét locsold meg a karamellás öntettel, szeleteld és már tálalhatod is.
Tippek:
- a sütéshez legjobb szilikon piteformát használni
- az öntethez csak a maltit jó, mert a többi édesítőszert nem lehet karamellizálni
- öntet nélkül is nagyon finom, tehát az akár el is hagyható a befejező lépés