Létrehozva: 2017.10.04.

Itt az ősz legfinomabb diétás sütije: Almás-fahéjas pite cukor nélkül

Egyszerûen nem lehet ellenállni ennek az isteni süteménynek! Szerencsére nem is kell, mert alig van benne szénhidrát, nyugodtan ehetsz belõle több szeletet is! Imádjuk, mert finom!

Ez a rostokban és vitaminokban gazdag gyümölcs sohasem hiányozhat az asztalodról, főleg ősszel nem, amikor itt a szezonja. Sütibe vele! Ezt a mennyei finomságot bátran fogyaszthatod akkor is, ha éppen diétázol.

Almás-fahéjas kevert pite

Knapp Daniella receptje



Hozzávalók:

a tésztához:

  • 10 dkg Update1 Norbi liszt
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg natúr joghurt
  •  3 db L-es méretű tojás
  • 2 dkg Update zero édesítőszer
  • 1teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál vanília őrlemény
  • 1mokkáskanál őrölt fahéj
  • a tetejére:

  • 2 db közepes, savanykás alma
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 teáskanál Update1 zero édesítőszer
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • az öntethez:

  • 4 dkg maltit
  • 1 dkg víz
  •  5 dkg cukrozatlan, langyos habtejszín
  •  1 dkg vaj
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 170 C-ra.

    2. A tésztához a lisztet, a sütőporral és a fűszerekkel egy tálban keverd össze.

    3. Egy másik tálba a felolvasztott vajat, a joghurtot, a tojásokat, az édesítőt  keverd homogénre. Ezután egy kézi habverővel dolgozd hozzá a lisztes részt a folyékony alapanyagokhoz.

    4. A piteformát (kb. 22cmX3cm) vajazd ki, szórd meg egy kevés liszttel és öntsd bele a tésztát.

    5. A meghámozott almákat vágd vékony szeletekre és keverd össze citromlével, fahéjjal és édesítőszerrel. Szép sorban rakd a tészta tetejére az almaszeleteket.

    6. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig süsd alsó-felső sütéssel, majd az utolsó 10 percben, ha van, kapcsold be légkeverést, hogy az almák kissé megpiruljanak a tetején.

    7. Az öntethez a maltitot a vízzel egy edénybe melegítsd fel, de TILOS közben kavargatni. Kicsit rázogasd és amikor elkezd barnulni vedd le a tűzről.  Add hozzá a vajat, valamint a langyos habtejszínt és tedd vissza a tűzre, és rövid idő alatt sűríts be.  A megsült pitét locsold meg a karamellás öntettel, szeleteld és már tálalhatod is.




    Tippek:

    - a sütéshez legjobb szilikon piteformát használni
    - az öntethez csak a maltit jó, mert a többi édesítőszert nem lehet karamellizálni
    - öntet nélkül is nagyon finom, tehát az akár el is hagyható a befejező lépés

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek