tóth gabi
A legjobb vendégváró falat, amit egyszerûen mindenki imád. Roppanós tésztakéregbe sütött finom virsli. Ráadásul ez a kombináció barátod akkor is ha diétázol, mivel alig van benne szénhidrát!
Vendégváró virslis falatka
Knap Daniella receptje
Tészta:
(kb. 40db-hoz)
Töltelék:
kb. 5 pár virsli
Update1 Ketchup és mustár ízlés szerint
Lekenéshez:
2 db tojássárgája + 2 tk víz keveréke
Díszítéshez:
mák és egyéb magvak ízlés szerint
Így készítsd:
Fontos, hogy hideg legyen minden hozzávaló, hogy a tészta is minél alacsonyabb hőmérsékletű legyen. Épp ezért lehetőség szerint robotgéppel dolgozz - sajnos kézi gyúráskor a tészta eléggé fölmelegszik.
1. Egy marék kivételével gyúrd össze a lisztet a többi hozzávalóvalóval. Ha összeállt a tészta, add hozzá a maradék lisztet is.
2. A tésztát csomagold fóliába és tedd a hűtőbe, kb. 2 órára.
3. A tésztát pihentetés után nyújtsd 2-3 mm vastagságúra. Majd szimplán és duplán hajtsd össze. Tedd újra hűtőbe, legalább 30 percig pihentesd.
4. Még kétszer ismételd meg a hajtogatást és hűtős pihentetést. Az utolsó szakaszban kapcsold be a sütőt 210 fokra.
5. A gondosan előkészített tésztát nyújtsd 2 mm vastagságúra, majd vágd kb. féltenyérnyi háromszög alakú darabokra.
6. A tésztalapkákat kend át cukormentes mustárral vagy ketchuppal, majd mindegyikre ültess egy-egy virslidarabkát.
7. Tekerd fel a tésztát a képen látható módon, majd a falatkákat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe.
Tetejüket kend le a tojássárgájával, ízlés szerint szórj rá apró magvakat.
8. Mehet a tepsi a sütőbe! A virslifalatkák 15-17 perc alatt szép aranybarnára, parádésra sülnek.
Jó étvágyat hozzá!