Létrehozva: 2016.09.26.

Így készíts mikróban almachipset

Szeretnél gyerekkorod almaillatát beszippantva, szuperegészséges nasit ropogtatni? Mindezt pár perc ráfordítással? Máris mutatjuk, hogyan készítheted el!

Ez a recept mindent tud: vegán, glutén,-szója,- és laktózmentes.  Mindössze 10 perc alatt elkészül, és máris élvezheted a vékony, ropogós, zamatos és szuperegészséges nasit.

Hozzávalók:

Alma, megmosva, szárazra törölve.

Elkészítés:

1. Vágd le az almák végét, magozd ki (nem muszáj), és éles késsel vagdosd 3 mm vastag szeletekre.

2. Sütőpapírral takarj le egy mikrózható tálcát.

3. Egy rétegben fektesd rá a szeleteket.

4. Süsd 4,5-5 percig. Akkor kész, amikor az almaszeletek kezdenek pöndörödni.

5. Fordítsd meg a szeletkéket, és további 30-60 mp-re told vissza őket. A széleknek ropogósnak kell lenniük.

6. Vedd ki, és hagyd pihenni a chipseket, míg szárazak és ropogósak nem lesznek.

7. Azonnal tálalhatod.

Tipp:

Minden mikró különbözik egymástól. Ezért a sütés 4. percétől figyeld a szeleteket, és lődd be az ideális sütési időt a saját gépeden.

Ha az almaszeletek kicsik (kb.5 cm átmérőjűek), akkor csökkentsd a sütési időt 1 perccel.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek