Újabb hangfelvétel: "Magyar Péter egy nárcisztikus p*cs"

INSIDER
Létrehozva: 2017.09.10.

Gyors vacsora a sütőből: isteni finom töltött padlizsán

Ezt a pikáns, diétás vacsorát ne hagyd ki! Mennyei ízekbõl soha nem elég. A vendégeidet is elkápráztathatod vele, de garantált a sikere a családban is. Mutatjuk a receptet.

Szerző Sors Edina

Fogyaszd egészséggel ezt a fantasztikusan finom vacsorát, amit akkor is bátran ehetsz, ha éppen diétázol.

A padlizsán alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalmú zöldség. Zsírt nem tartalmaz, esszenciális vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, a sötétlila héja antioxidánsokkal van tele.

Töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 nagy padlizsán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Töltelékhez:

  • 1 csésze főzött lencse
  • 2 sűrített paradicsom
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 paprika
  • 1 tk. barnacukor vagy édesítő
  • cayenne bors
  • Tetejére:

  • ¼ csésze friss oregánó vagy petrezselyem
  • 1 citrom
  • 10 zöld olívabogyó, apróra vágva
  • Így készítsd el:

    1. Mosd le a lencsét és 20 percig főzd.

    2. Mosd meg a padlizsánokat, vágd félbe őket. Egyenletesen hosszában, majd keresztben is vágd be, de ügyelj, hogy ne szeleteld fel, csak a padlizsán belsejét lazítsd meg ezekkel a mozdulatokkal.

    3. A padlizsánokat egy kevés olívaolajon serpenyőben süsd meg. Mindkét oldalukat nagyjából 5-5 percig. Majd vedd ki őket a serpenyőből, tedd félre, és sózd meg.

    4. A serpenyőbe rakj ismét 2 ek. olívaolajat, majd a vöröshagymát és a fokhagymát pirítsd meg, amíg illatos és aranyszínű nem lesz.

    5. Add hozzá a sűrített paradicsomot, a paprikát,  a barnacukrot, vagy az édesítőt, a cayenne borsot, a főtt lencsét, és sózd meg ízlés szerint. Így főzd 10 percig.

    6. Rakd a ragut a sült padlizsánokba.

    7. Előmelegített sütőben nagyjából 190 fokon, 45-60 percig süsd tovább a töltött padlizsánokat. Sütés közben ellenőrizd, hogy a padlizsánok mennyire puhultak meg. A méretüktől függ ugyanis a sütési idő.

    8. Miközben sülnek a padlizsánok, keverd össze a citrom levét, az oregánót és az olívabogyókat.

    9. Vedd ki a sütőből a kész töltött padlizsánokat. Tálald őket a keverékkel díszítve a tetejükön.

    Jó étvágyat!





     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek