tóth gabi
Végre itt egy remek édesburgonya recept! Ezzel rögtön sikert is arathatsz. Elkészítése gyors és egyszerû. Az ínyenc, csípõs joghurtos mártás jól kiegészíti a rusztikus ételt. Diétázók, cukorbetegek is fogyaszthatják.
Valami különlegeset, egészségeset, de mégis laktatót szeretnél vacsorára? Süss tepsis édesburgonyát! Mutatunk hozzá egy egzotikus fűszerekkel bolondított, csípős, joghurtos mártást is. Ennek nehéz lesz ellenállni, de nem is kell, mert a diétádba is beleillik.
Batátának is hívják. Lehet rózsaszín és sárga is. A krumplinak nem rokona. Gazdag C-, B2-, B6- és E-vitamin, kálium-, réz- és mangántartalma miatt érdemes rendszeresen fogyasztani. Zsírban és koleszterinben szegény, a cukorbetegek is nyugodtan ehetik.
A tepsiben sült édesburgonyát vághatod hasábokra és szeletekre is.
Hozzávalók:
1. Melegítsd elő a sütőt 230 Celsius-fokra.
2. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a fokhagymát, az őrölt köményt, az őrölt koriandert, a sót, és a borsot. Szórd bele az édesburgonya szeleteket. Kavard jól át, hogy mindenütt bevonja a finom pác.
3. Bélelj ki sütőpapírral két lapos tepsit, és egy rétegben terítsd el benne a szeleteket.
4. Told a sütőbe 25 percre. Félidőben forgasd át. Aranybarnára süsd.
Míg sül az édesburgonya, készítsd el a joghurtot.
Egy közepes tálban keverd össze a hozzávalókat:
Az egészséges, és finom sült édesburgonyát tálald a fűszeres, krémes, csípős joghurttal.