kulcsár edina
Újulj meg te is a tavasz leggyönyörûbb ünnepén. Készíts meglepetést az italokhoz, ez a finomság egyszerûbb, mint a pogácsa. A hozzád érkezõ húsvéti locsolók is imádni fogják majd.
Újulj meg te is tavasszal, találj ki valami egészen mást, mint amit ilyenkor szoktál készíteni! Segítünk: mi lenne, ha idén nem csak sajtos és tepertős pogácsát kínálnál az ünnepi italokhoz?
Helyette vegyél egy csomag leveles tésztát és töltsd meg bármivel, amit csak találsz otthon. Légy kreatív. Ha kész, tekerd fel, vágd kis darabokra. Úgy süsd, mint a kakaós csigát vagy a Ferdinánd tekercset.
Garantáltan ez fog a leghamarabb elfogyni. Fokhagymán párold meg a spenótot. Vagdald össze durvára, kend meg vele a tésztát, és hintsd meg reszelt parmezánnal.
A darált sonkát főtt tojással és sajtkrémmel keverd el. Fűszernövényeket is bátran használhatsz az ízesítésre. A kakukkfű, az apróra vágott rozmaring, a bazsalikom, az elmorzsolt borsika - mind a tavaszt idézik.
A darált kolbászt fűszerezd vágott rozmaringgal, és keverd el mascarponéval.
Apríts lila hagymát, darabolj el friss és aszalt paradicsomot, grillezett padlizsánt, 3 féle színű kaliforniai paprikát. Ezzel kend meg a tésztát, majd szórd meg reszelt mozzarellával és fehér borssal. Tekerd fel, vágd szeletekre, tedd a tepsibe, szorosan egymás mellé.
Süsd ropogósra. Forrón tálalva a legfinomabb.
Ha az egyszerű, tiszta ízeket szereted, egy kis reszelt füstölt sajttal és mozzarellával szórd meg a tésztát. Az elvagdosott szeleteket hintsd meg gazdagon szezámmaggal.
A füstölt szalonnadarabok, aprított zöldhagyma, olívaolajon párolt, majd darált gomba, paradicsomszósz és vágott bazsalikom is nyerő együttes.
Törd össze villával a konzerv füstölt halat. Keverd el olvasztott vajjal. Ezzel kend meg a tésztát.
Olívaolajon dinszteld meg az aprított hagymát. Tedd rá a darabolt paradicsomot. Párold puhára, ízesítsd pizzafűszerekkel. Kend meg vele a tésztát, majd szórd meg reszelt parmezánnal. Tekerd fel, darabold el, süsd meg.