tóth gabi
Forradalmi változás a tányéron. Fogadjunk, hogy így még sosem ettél cukkinit! Zseniálisan finom és a fogyásban is segít!
Imádod az olasz ételeket, de a tésztától állandó lelkiismeret furdalásod van a hízás miatt? Mutatunk neked egy szuper ötletet és soha többé nem lesz ilyen gondod! Készíts cukkinibatyut olasz módra! Csodálatos mediterrán ízek, fölösleges szénhidrátok nélkül! A receptünkben ricottás tölteléket ízlés szerint lecserélheted: mehet bele sonka, darált hús, de bátran felhasználhatod a megmaradt pörköltöt is.
Hozzávalók:
A cukkinibatyuhoz
A szószhoz
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Burgonyahámozó segítségével vágj egyenletes szeleteket a megmosott cukkinikből, kb. 50-60 db-ot.
3. Egy kisebb tálban keverd össze a ricottát, a parmezánt, a tojást, a spenótot, a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot és a fűszereket.
4. Öntsd a fűszeres paradicsomszószt egy hőálló üvegedénybe és tedd félre.
5. A cukkiniszeletekből fektess kettőt szorosan egymás mellé a deszkára, majd rá merőlegesen másik kettőt. A kereszt közepébe tegyél 1-1 kanál ricottás masszát. Hajtogasd be a szeleteket úgy, hogy kis csomag keletkezzen belőlük.
6. Tedd az elkészült batyukat a marináló szószos tálba, öntsd a tetejére a két evőkanálnyi olíva olajat, szórd meg a tetejét parmezánnal és friss bazsalikommal. Mehet 30 percre a sütőbe!
Tálaláskor kanalazz a tetejére kevés paradicsomszószt és szórhatsz még rá friss bazsalikomot.