RETRO RÁDIÓ

Elkészült minden idők legmenőbb cukkinivacsorája

Elkészült minden idők legmenőbb cukkinivacsorája
Fehér Virág
Szerző
Fehér Virág
Létrehozva2017. 09. 15. 21:25

Forradalmi változás a tányéron. Fogadjunk, hogy így még sosem ettél cukkinit! Zseniálisan finom és a fogyásban is segít!

Imádod az olasz ételeket, de a tésztától állandó lelkiismeret furdalásod van a hízás miatt? Mutatunk neked egy szuper ötletet és soha többé nem lesz ilyen gondod! Készíts cukkinibatyut olasz módra! Csodálatos mediterrán ízek, fölösleges szénhidrátok nélkül! A receptünkben ricottás tölteléket ízlés szerint lecserélheted: mehet bele sonka, darált hús, de bátran felhasználhatod a megmaradt pörköltöt is

Trükkös cukkinibatyuk

Hozzávalók:

A cukkinibatyuhoz

  • 4 közepes cukkini
  • 20 dkg ricotta
  • 3 ek reszelt parmezán
  • 1 tojás
  • 20 dkg friss spenótlevél, leforrázva
  • 2 evőkanál aprított friss bazsalikom
  • 3 cikk fokhagyma
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • só és őrölt bors, ízlés szerint
  • 3-4 dl rusztikus paradicsomszósz
  • A szószhoz

  • 10 dkg mozarella, lereszelve
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • só, bors és friss bazsalikom
  • 1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

    2. Burgonyahámozó segítségével vágj egyenletes szeleteket a megmosott cukkinikből, kb. 50-60 db-ot.

    3. Egy kisebb tálban keverd össze a ricottát, a parmezánt, a tojást, a spenótot, a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot és a fűszereket.

    4. Öntsd a fűszeres paradicsomszószt egy hőálló üvegedénybe és tedd félre.

    5. A cukkiniszeletekből fektess kettőt szorosan egymás mellé a deszkára, majd rá merőlegesen másik kettőt. A kereszt közepébe tegyél 1-1 kanál ricottás masszát. Hajtogasd be a szeleteket úgy, hogy kis csomag keletkezzen belőlük.

    6. Tedd az elkészült batyukat a marináló szószos tálba, öntsd a tetejére a két evőkanálnyi olíva olajat, szórd meg a tetejét parmezánnal és friss bazsalikommal. Mehet 30 percre a sütőbe!

    Tálaláskor kanalazz a tetejére kevés paradicsomszószt és szórhatsz még rá friss bazsalikomot.

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.