tóth gabi
A tojásnál jobb reggelit még nem találtak fel. Ezt az egyszerû, ám tápláló napindítót igazán könnyû elkészíteni, és délig garantáltan nem leszel utána éhes.
A tojás a hasznos tápanyagok valóságos tárháza. Nemcsak tápláló fehérjével van tele, hanem vitaminokkal és ásványi anyagokkal is. Ha pedig az íze kedvéért szalonnával, frissen reszelt parmezánnal és zöldfűszerekkel párosítod, olyan reggelid lesz, amely már munkába indulás előtt beindítja a zsírégetést. Fontos, hogy diéta esetén csökkentett szénhidráttartalmú kenyérrel készítsd. Jöhet a tepsi, csak told be a sütőbe!
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra
2. Tedd a szalonnát sütőpapírral bélelt tepsire, told be a sütőbe, és 5-7 perc alatt süsd meg. Szedd ki konyhai papírtörlőre.
3. A kenyérszeletek közepébe váj lyukat pohárral, majd vajazd meg az egyik oldalukat. A vajas felükkel lefelé tedd őket a kiolajozott tepsire.
4. Tedd a kenyérszeletekre a szalonnaszeleteket úgy, hogy keresztben lefedjék a kenyér közepén levő lyukat. Üss a lyukba egy-egy tojást, majd szórd meg parmezánnal és kakukkfűvel, végül pedig sóval és borssal.
5. 12-15 perc alatt süsd készre a reggelit, addig legyen a sütőben, amíg a tojások fehérje meg nem köt.