RETRO RÁDIÓ

Az igazi profik konyhatrükkje: ezért áztasd hideg vízbe a hagymát

Az igazi profik konyhatrükkje: ezért áztasd hideg vízbe a hagymát
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 01. 14. 11:00

Hogyan készíts salátát vagy szendvicset csókálló vöröshagymával? Még a fonnyadt hagymát is megfiatalíthatod ezzel a trükkel!

Csodás salátát készítettél vagy éppen egy lehengerlő szendvicset. Jót akartál, és elkövetted a hibát: jó bőven megszórtad vörös- vagy lilahagymával. Az eredmény? Mindent betöltő hagymaíz! Hiába csökkented a felhasznált mennyiséget, a hagyma aromája mindent felülír. Itt a megoldás, hogyan blokkold a csípős, szúrós hatást, és tartsd meg a jellegzetes, finom hagyma aromát.

Hogyan csináld?

1. Pucold meg, és vékonyan szeleteld le a hagymát.

2. Egy tálban készíts jeges vizet. Tedd bele a szeletelt hagymát, és hagyd ázni 10 percig.

3. Hagyd lecsepegni, majd papír kéztörlővel itasd le róla a vizet. Száradás után tedd hűtőbe.

4. A hagyma üde, ropogósan friss lesz, nem csíp, nem lesz harsogóan szagos, zamata mégis megmarad. Még a kissé fonnyadt hagyma is megújul, és roppanós lesz újra.

Mi van a titok mögött?

A hagyma kéntartalma kioldódik a vízben, így megszabadítva a zöldséget a durva íz okozójától.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.