Létrehozva: 2016.11.28.

A legjobb zsírégető finomság: hódít a brokkolis palacsinta

Íme egy szuperdiétás palacsintarecept, ami nem csak isteni finom, de a brokkolinak köszönhetõen extra zsírégetõ is! Mutatjuk, hogyan varázsolhatod ezt a mennyei reggelit az asztalodra!

Ha eddig féltél a zöldséges palacsintáktól, mert különleges az ízviláguk és megjelenésük, akkor ezt a tuti receptet neked találták ki. Ez ugyanis nem csak küllemre lesz olyan, mint egy normál palacsinta, de az íze is édes marad, ráadásul a brokkolinak köszönhetően még a diétázóknak is kedvező

Hozzávalók (10 db):

  • 2 nagy fej brokkoli, szárral együtt
  • fél bögre kókusz- vagy mandulatej
  • 2 tojás
  • fél bögre teljes kiőrlésű liszt (vagy bármilyen csökkentett szénhidráttartalmú)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • kókuszolaj
  • Így készítheted el:

    Először is vágd le a brokkoli fejét, ugyanis kivételesen csak a szárára lesz szükséged (mivel a feje csak zöldre festené a tésztádat).  Vágd fel hasábokra és párold puhára, ez nagyjából hét percig fog tartani. 

    Ha kész, várj egy picit, hogy kihűljön. Miután kihűlt, vedd elő a turmixgéped és tedd bele a puha brokkoli szárakat, a tojásokat, illetve öntsd bele a tejet. Turmixold össze, amíg jó pépes állaga nem lesz. 

    Ezután egy másik tálba keverd össze a lisztet a sütőporral és a csipetnyi sóval, majd ezt is öntsd bele a turmixgépbe. Turmixold jó alaposan össze, hogy csomómentes legyen. 

    Olajozd be a palacsintasütőt, és süsd mindkét oldalát nagyjából 2-2 percig. Ezután tálald diétás lekvárral, keserű csokival.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek