MAMAKLUB

Ezért fejt 63 napig anyatejet a nő, akinek szülés után meghalt a fia

A szomorú történet bejárta a világot, hiszen nincs annál fájdalmasabb, mint amikor egy anya elveszíti a gyermekét...
  • Szerző:

Fájdalmasan szép ennek az anyukának a története: kisfia egy igen ritka genetikai rendellenességgel született, így csak három órát volt életben. Sierra Strangfeld és férje minden percet megragadott, hogy gyönyörködhessenek a kicsi Sam-ben, de a három óra csak pár percnek tűnt. A gyászoló anya úgy döntött, hogy segít másoknak…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

A Wisconsin-i házaspárnak már született egy kislánya, de a szoptatás örömét az anyuka mellette sem tudta átélni: a 18 hónapos Porter ugyanis lenőtt nyelvvel született. Sierra így alig várta, hogy kisfiát szoptathassa – csakhogy az orvosok borzalmas hírt közöltek vele, amikor a magzat 20 hetes volt. A kicsi Samuel ugyanis Edwards-kórban szenvedett, ami gyakorlatilag felér egy halálos ítélettel.

 

A ritka genetikai rendellenesség során a magzat vagy túl sem éli az első 24 órát, vagy halva születik. Ugyanis a kromoszómarendellenesség miatt a sejtosztódás nem megfelelően megy végbe, így a baba szervei nem működnek megfelelően. Amikor a házaspár megtudta a szörnyű hírt, úgy döntött, Samnek meg kell születnie, hogy legalább pár órát együtt tölthessenek vele.

Sam végül két hónappal a kiírt szülés előtt, császármetszéssel jött a világra, ugyanis az orvosok szerint hamarosan meghalt volna a méhben. Szeptember 5-én fél kilósan és harmincegy centiméteresen jött a világra, és az anya a keblére ölelhette. Biztos volt benne, hogy a kisbaba tudja, hogy az édesanyja karjaiban van. Három órát tölthettek együtt, a baba utána meghalt. Sierra ekkor úgy döntött, hogy anyatejével segít azoknak a nőknek, akik nem tudják táplálni a babájukat.

63 napon át fejte az anyatejet, és összesen 14 liter tejet adományozott egy tejbanknak. Úgy érezte, ezzel meg tudja menteni más babák életét. És biztos volt benne, hogy Sam büszke rá…

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?