Létrehozva: 2020.07.11.

A sport, amitől 10 évet fiatalodsz

A jóga az elmúlt idők egyik legnépszerűbb kikapcsolódása lett, és akkor is érdemes néha ellátogatnod egy-egy ilyen órára, ha közben más sporttal formálod az alakodat. Hiszen tökéletesíti a koncentrációt, ellazít, gyorsabban gyógyulnak tőle a sérüléseid is. Számtalan stílus létezik, így nem is olyan könnyű megtalálni az igazán neked valót. Segítünk választani!

Női jóga: Találd meg önmagad!

A női jóga segít megismerni, megérteni és megélni nemiséged minden örömét. A testtartások ugyanis jótékony hatással vannak a női szervekre, lazítják a csípőt, megerősítik a gát területét, a medence és a has izmait, energetizálják a medencét. Segítségükkel a medencealapi izmok erősödnek, a menstruációs és szexuális problémák oldódnak, a szülés után kialakult inkontinencia is megszűnik. Akár a meddőség ellen is megoldást jelenthet. A légzőgyakorlatok, a lazító és görcsoldó relaxációs technikák és a ciklust szabályozó gyakorlatok által kiegyensúlyozottá válik a hormonális működés, az idegrendszer és az érzelmek is megnyugodnak.

Kinek ajánlott?

Ezt tényleg a gyengébb nemnek találták ki! Az órán csak nők vannak, így nem kell takargatnod semmit. Előtte azonban őszintén beszélj az oktatóval, milyen problémáid vannak, hisz így mutathat számodra egészen egyedi gyakorlatokat is.

Iyengar jóga: a siker titka

Fotó: Fotó: Instagram/zuueva

Az eszközös jóga B.K.S. Iyengar jógamester tanítására épül, a jógafilozófiát és a jógapózok gyakorlását egyaránt tartalmazza. Az órákon a helyes testtartások és pózok megtalálására helyezik a legnagyobb hangsúlyt. Ehhez olyan eszközöket használnak, szalagokat, jógatéglákat használnak, melyek segítségével csak sikerélményed lehet, soha nem kell túlerőltetned magad. Az oktatók egyénileg foglalkoznak mindenkivel, részletesen elmagyarázzák a pózokat és segítenek, ha kell. Rendkívül megnyugtató érzés és fokozatos fejlődést tesz lehetővé, minden óráról hatalmas mosollyal és nyugalommal távozol majd.

Kinek ajánlott?

Az eszközös jógát azoknak ajánlják, akik nagyon komolyan szeretnének megtapasztalni minden jógapózt és azoknak, akiknek különleges igényeik vannak sérülés, vagy bármely szervi eltérés miatt.

Antigravitációs jóga: szárnyal a lélek

Az antigravitációs jógában a gyakorlatokat egy függőágy ölelésében végezheted, mely olyan elasztikus anyagból készül, amely 1000 kilót is elbír, ezért nagyon biztonságos. Az ízületeket kevésbé terheli meg, mintha a talajon mozognál, könnyebben el tudod engedni magad, és egyúttal ki tudod használni a pozíciók előnyeit is. Mindez különleges energiával tölti fel a testedet. Az órákon fontos szerepe van a helyes testtartásnak és a megfelelő légzésnek is. A gyakorlás során nem csak mozgásod válik könnyebbé, tested és immunrendszered is erősödik. Valósággal felszabadul a lelked a súlytalanságban.

Kinek ajánlott?

A gyakorlás egyben jó szórakozás is, olyan pózokra leszel képes, melyeket a talajon nehezen, vagy egyáltalán nem tudnál megcsinálni. Ha játékos és kalandvágyó vagy ezt neked találták ki.

Forró jóga: a tél kedvence

Nevét onnan kapta, hogy a gyakorlás 40°C-os melegben, 60%-os páratartalomban zajlik. Az óra jógapózokból és két légzőgyakorlatból áll. A pózok egymásra épülnek, mindegyik meghatározott izomcsoportot mozgat meg, és készít fel a következő gyakorlatra. A hőmérséklet fokozza a méregtelenítést, a zsírégetést, segíti az alakformálást, a nehezen alakítható testrészek is látványosan vékonyodnak, az izmok erőteljesebben épülnek. Az ízületek rugalmasabbá válnak, szabadabban mozognak, így könnyebben végre tudod hajtani a feladatokat. Ez azonban nagy fegyelmet és komoly koncentrációt igényel. Ha azonban elég elszánt vagy mindenképpen érdemes kipróbálnod.

Kinek ajánlott?

Ha leginkább a zsírégetés, alakformálás és a méregtelenítés a célod, ez a jógastílus jó választás. Ne felejtsd el, nagyon fogsz izzadni! Magas vérnyomás és szívproblémák esetén válassz másik stílust!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

borsonline.hu

Fejlemény: pár hónapon belül kitoloncolhatják Harry herceget Amerikából

mandiner.hu

Elemző: Kevés megalázóbb dolgot tudok elképzelni annál, mint amit a Momentummal csináltak a Magyar Péter-tüntetésen

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

travelo.hu

Videó: Ezek a legszebb, kevésbé ismert horvát vízesések, amiket látnod kell!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

YESSS

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot

YESSS

Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja