Létrehozva: 2022.09.10.
Módosítva: 2022.09.11.

Közel 4.000 látogatóval aratott óriási sikert a 10. jubileumi Fashion Week

A Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében idén ősszel 10. jubileumát ünneplő Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) központi eseményét több mint 2000-en látogatták meg a Szépművészeti Múzeum falai között, ahol az impozáns művészeti alkotások mellett vonultak fel a jövő tavasz-nyár divattrendjei.

 

Összesen 24 márka küldte kifutóra legújabb darabjait, a magyarok mellett két lengyel és hét ukrán tervező is képviseltette magát a budapesti divathéten. A stiláris körkép nagyon vegyes volt, a klasszikus stílustól a streetwear márkákig láthattak kollekciókat az érdeklődők, városszerte pedig közel 30 kiegészítő esemény pezsdítette fel a budapesti divatéletet, így összesen közel 4 000 érdeklődőt fogadott a rendezvénysorozat. 

Nagyvonalú és elegáns volt a Fashion Show idei helyszíne (fotó: BCEFW)

Számos kiegészítő program színesítette a divathetet

Augusztus 29. és szeptember 4. között a divatrajongók és divatipari szakemberek közel 30 kísérőrendezvényen vehettek részt a Budapest Central European Fashion Week alatt, amelyek között voltak kerekasztal-beszélgetések, workshopok, divatbemutatók, sőt még jógaóra is, de egyedi kedvezményekkel is készültek a tervezők showroomjaiban az arra kíváncsiaknak. Az egyhetes, gazdag programkínálat megkoronázása a hétvége volt, ahol több mint 2.000 helyszíni látogató sorakozott a Szépművészeti Múzeum előtt, hogy megtekintse a legfrissebb tavasz-nyári trendeket. 

Virágminták, flitterek, elegáns szatén

 

Óránként követték egymást a bemutatók, teljes telház mellett (fotó: BCEFW)

A BCEFW minden szezonban legjobban várt programeleme az idén ősszel közel 600 fős stáb által szervezett kétnapos divatbemutató-sorozat. A kép vegyes volt: akadt, aki hagyományosan, virágmintákkal és élénk színekkel képzelte el a tavaszt, más már a nyárnak hódolt a keleti utazások inspirálta modelljeivel. Az elegáns darabok sem hiányozhattak, flitteres kosztümökben, szatén estélyikben is gyönyörködhetett a közönség. Kiemelt érdeklődés övezte az ukrán show-kat, ugyanakkor a lengyel tervezők is hatalmas közönségsikert arattak. A múzeum reneszánsz csarnokában a bemutatók között a vendégeknek lehetőségük nyílt a kiállított kiegészítőtervezők darabjainak megvásárlására is.

Nem csak a nők, de az esemény szervezői is pontosan tudják, hogy ha divatról van szó, a lényeg a részletekben rejlik (fotó: BCEFW)

 

Nemzetközi szaktekintélyek voltak kíváncsiak Budapestre

Közép-Európa legnagyobb divat seregszemléje a hazai hírességeket és a külföldi szaktekintélyeket is vonzotta. Utóbbiak között említhetjük az olasz L’OFFICIEL, a brit Forbes, a New York-i The Cut vagy az ukrán VOGUE szerkesztőit. 

Ahogy azt sejteni lehetett, a Nananushka showra voltak legtöbben kíváncsiak. (fotó: Ripost)

 

A divatbemutatók első soraiban olyan nemzetközi influencerek foglaltak helyet, mint az indiai származású Farhana Bodi vagy a világsztárokat öltöztető francia stylist, Loicka Grace. Az eseményt ismét tudatosan a nagy nemzetközi divathetek előtt rendezték meg, így a résztvevők között magas számban fogadták a szervezők a legnagyobb forgalmazók buyereit, akiknek a számára adott volt a lehetőség, hiszen még a teljes vásárlási keretükkel rendelkezve tekinthették meg az új kollekciókat, köztük az ukrán márkák legfrissebb modelljeit, a magyar-ukrán összefogás eredményeként. 

 

Kiemelt figyelem az ukrán divattervezőknek

Rengetegen voltak kíváncsiak az ukrán tervezők divatkreációira (fotó: BCEFW)

A Magyar Divat & Design Ügynökség csatlakozott a Support Ukrainian Fashion kezdeményezéshez, amely az ukrán tervezők megsegítésére jött létre. A kijevi divathét szervezőivel több éves partneri viszonyban állunk, idén pedig ők is fontos évfordulót ünnepelnek: 25 éve rendezik meg az eseményt az ukrán fővárosban. Az ukrán divathét viszont a háborús helyzet miatt idén elmarad, így felajánlottuk, hogy Budapest adhasson helyszínt a legfrissebb ukrán kollekciók prezentálásának, több más európai divathét előtt

– avat be az együttműködés részleteibe Forintos-Szűcs Anita, az MDDÜ általános vezérigazgató-helyettese.

 

Legyen Budapest a régió divatfővárosa!

Az eseményen a jövő nyári szezon kollekcióit vonultatták fel a tervezők Fotó: Holecz Endre

Az idén négyéves Magyar Divat & Design Ügynökség egyik stratégiai célja, hogy Budapestet a régió divatfővárosává tegye, egyúttal vonzó desztinációvá a divat és design iránt fogékony utazók számára, akik célzottan keresik a magyar kreatívipar termékeit. Ennek egyik kiemelt eszköze az idén ősszel 10. alkalommal megrendezett BCEFW, amely immár tíz szezon óta támogatja a magyar és régiós tervezők eladásainak és láthatóságának növelését. A promóciós és kereskedelmi aspektus mellett a rendezvény idén is jó ügyet szolgált, a jegyértékesítésből származó teljes bevétellel, közel 2,3 millió forinttal ezúttal is az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatja az MDDÜ, akik a befolyó összeget az ukránokat segítő programjukra fordítják. Jelentős volt az esemény online nézettsége is, a divatbemutatókat élőben követhették az érdeklődők az Ügynökség Facebook és TikTok felületein, utóbbin a legnézettebb bemutató több mint 66.000 embert vonzott a telefonok képernyői elé. A BCEFW közösségi média tartalmai a két nap alatt több mint 600.000 felhasználót értek el.

 

A tervezők kollekciói már megtalálhatóak a BCEFW honlapján!

 

A Magyar Divat & Design Ügynökségről

A Magyar Divat & Design Ügynökség azzal a céllal alakult meg 2018-ban, hogy előre meghatározott stratégiai pillérek mentén – szakmai koordináció, hazai termékek elérhetőségének és kereskedelmi lehetőségeinek javítása, oktatásfejlesztés, valamint gyártásfejlesztés – hatékony és strukturált támogatást nyújtson a divat és a design ágazat minden szereplője számára. A célkitűzések megvalósításának érdekében olyan hazai rendezvényeket valósítanak meg évről-évre, mint a régió központi divateseményének számító Budapest Central European Fashion Week vagy a nemzetközi díjakat nyert 360 Design Budapest kiállítás. Emellett olyan külföldi szakmai rendezvényeken biztosítanak megjelenési és bemutatkozási lehetőséget a magyar alkotók számára, mint a Milano Fashion Week vagy a Maison&Objet designvásár. Kiemelt feladataik közé tartozik a szakmai szervezetekkel való stratégiai együttműködés, az export növelése, továbbá mentorprogramjaik megvalósításával a hazai márkák szakmai fejlődésének támogatása.

 

Budapest Central European Fashion Week

A következő jelentős divatesemény tavasszal lesz (fotó: BCEFW)

A Magyar Divat & Design Ügynökség 2018-as megalakulása óta rendezi meg évente két alkalommal a közép-európai régió központi divateseményének számító Budapest Central European Fashion Week-et. Az esemény évek óta a nagyközönség, a buyerek, a tervezők, az influencerek, valamint a hazai és nemzetközi média találkozásának első számú állomását jelenti a térségben. A hazai divat- és designipari rendezvények hozzájárulnak Magyarország turisztikai vonzerejének és a nemzetgazdaság növekedéséhez, láthatóságot biztosítanak a magyar márkáknak, továbbá nemzetközi megrendeléseket eredményezhetnek. Az Ügynökség kiemelt célja, hogy bekapcsolja a hazai divat- és designipart a nemzetközi szakmai vérkeringésbe, hosszabb távon pedig régiós központtá alakítsa Budapestet, ezen keresztül is erősítve az országimázst.


 

 


 


 

origo.hu

Paudits Béla: miért nyomorogva halt meg a korábbi nagy sztár?

ripost.hu

Kiverte a biztosítékot Sarolta hercegnő beszólása, szülei is belepirultak

metropol.hu

Mi vagyunk Európa katlanja – eláruljuk, meddig tart ki a brutális kánikula

hirtv.hu

Mélyen hallgat az Egyesült Államok magyarországi nagykövete

ripost.hu

Nem akármivel büszkélkedett Orbán Ráhel az Instagramján

vg.hu

Üzemanyag: bejelentették az új magyarországi árakat – keddtől életbe is lépnek

ripost.hu

Kivételt tett és megmutatta ikreit Rúzsa Magdi: Hihetetlen, milyen nagy már Lujzi, Keve és Zalán

mindmegette.hu

4 rossz reggeli szokás, amitől mindig fáradt leszel és még hizlal is

ripost.hu

Rémálom az Anfield Roadon; Szoboszlai sorsa megpecsételődött Liverpoolban

ripost.hu

Újabb emberen taposott át a siker érdekében Balázs Kicks

ripost.hu

„Ez már több, mint gusztustalan” - külföldön ragadt Hajdú Péter

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

YESSS

5 nyári frizura, ami ötven fölött a legcsinosabb

YESSS

A mai modern, sikkes nő frombrét visel, mutatjuk, hogy mi az

YESSS

5 remek alakformáló fürdőruha, amiben te is szexi lehetsz

YESSS

Ebben a farmersortban leszel őrülten szexi! Mutatjuk, mivel vedd fel

YESSS

Öltözz úgy, mint Marilyn Monroe. Ezekben a szettekben te is olyan leszel, mint a legenda

YESSS

Tarol a hydro bob, ez a haj lett most a divat

YESSS

Milyen szoknyát hordj, ha vastag a combod?

YESSS

Filmforgatás, világhírű influenszerek, több száz millió követő – Budapestre szegeződik minden szem