Létrehozva: 2022.07.06.

Könnyű fogyás titka 7 napos levesdiéta

Nincs annál egyszerűbb, mint a nyáron diétázni. Sokkal kevesebb ételt kívánunk, viszont több folyadékra van szüksége a szervezetünknek, ami hamarabb a telítettség érzetét kelti. A friss zöldségekből remek leveseket készíthetünk, melyek egészségesek, laktatóak, és biztosítják a szervezet számára a megfelelő mennyiségű folyadékot. Naponta háromszor étkezhetünk ebből kétszer diétás levest. Ráadásul még a nassolásról sem kell teljesen lemondanunk. Hét napon keresztül kövessük az alábbi mintaétrendet:

A REGGELI 

Reggelente az alábbi variációk közül válogathatunk

1,5 dl zsírszegény joghurt 10 dkg friss gyümölccsel fogyasztva. 
- Vegyes saláta 25 dkg friss gyümölcsből, 1 evőkanál aprított mandulával megszórva. 
- Rántotta 2 tojásból, enyhén megsózva.

 

EBÉD ÉS VACSORA

adag fogyókúrás leves. Csak annyit együnk, hogy jóllakjunk. Ne melegítsük fel az egész fazéknyi mennyiséget, hanem csupán annyit, amennyit egyszerre meg tudunk enni.

Fontos!

Mindig melegen fogyasszuk, és sose kóstolgassuk csak úgy hidegen a fazékból. A meleg étel ugyanis jobban csillapítja az étvágyat, ráadásul a telítettség érzés is tovább tart.

NASSOLNIVALÓK

Naponta kétfélét engedélyezhetünk magunknak a következő listáról: 

- 10 dkg szőlő,

- 1 nagy kivi,

- 2 nyers sárgarépa, főtt tojás,

- 1 dkg mandula,

- 5 dkg félzsíros túró,

- 3 dkg camembert sajt.


 

A LEVESEK


 

1. Sütőtökös csirkeleves

2 szál újhagymát és 15 dkg sárgarépát felkarikázzuk, az 50 dkg sütőtök húsát és a 40 dkg csirkemellfilét kis darabokra, egy cukkinit hasábokra vágjuk. Egy fokhagymát finomra felaprítjuk. 25 dkg brokkolit rózsákra szedjük, vastag szárait felszeleteljük. 20 dkg paradicsom húsát felkockázzuk. A felforrósított olajban az új- és a fokhagymát megpároljuk. A levessel felöntjük, és felforraljuk. Hozzáadjuk a húst, a tököt és a babérlevelet, majd fedő alatt, közepes hőfokon kb. 12 percig főzzük. Beleszórjuk a zöldségeket, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. Petrezselyemzölddel díszíthetjük

259 kcal


 

2. Brokkoli-sárgarépa-leves 
6 dkg rizst pároljunk meg sós vízben, majd tegyük félre. Szeleteljünk föl 30 dkg megtisztított sárgarépát, pároljuk meg 2 teáskanál olajon. Öntsük fel 6 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), majd adjunk hozzá 1 zacskó (45 dkg) mirelit brokkolit. Fedő alatt főzzük meg, ízlés szerint reszelt szerecsendióval is fűszerezhetjük. Végül tegyük bele a rizst. Esetleg kevés gépsonkával gazdagíthatjuk.
272 kcal 

3. Savanyúkáposzta-leves 
Tisztítsunk meg és daraboljunk fel 25 dkg burgonyát és 30 dkg piros húsú kaliforniai paprikát. Pároljuk meg 1 evőkanál olajon, hintsük meg pirospaprikával, majd adjunk hozzá 30 dkg kicsavart savanyúkáposztát. Öntsd fel 5 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), végül főzzük puhára. Paprika- vagy paradicsompürével ízesítheted. Esetleg 1 teáskanál tejföllel ízesíthetjük még. 
252 kcal 

4. Paradicsomos bableves 
1 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát pároljunk meg 1 teáskanál olajban. Adjunk hozzá 1 kis felszeletelt cukkínit. 2 perc párolás után adjunk hozzá 1 kis doboz (40 dkg), hideg vízzel leöblített konzerv fehérbabot és 1 kis doboz (40 dkg) hámozott paradicsomot a levével együtt. Öntsd fel 2 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet). Friss bazsalkikomlevéllel, reszelt parmezánnal gazdagíthatjuk. 
228 kcal 


5. Borsóleves 
2 teáskanál olajon pároljunk meg 4 szál, zöldjével együtt felkarikázott újhagymát. Adjunk hozzá 2 közepes, kockára vágott burgonyát. Pirítsuk meg, majd hintsük meg 1 teáskanál curry fűszerkeverékkel. Adjunk hozzá 8 dkg sárgaborsót, és öntsük fel 6 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet). 20 perc alatt főzzük puhára. Sóval, borssal, Tabasco-mártással, friss tormával, gyömbérrel ízesíthetjük. 
261 kcal 


 

6. Káposzta leves

3 darab közepes hagymát, 1 darab zöldpaprikát, 2 darab sárgarépát, 1 darab zellergumót vagy 3 szál friss zellerlevelet, 1 fél fej édeskáposztát apróra vágva, 1 darab leveskockát,
petrezselymet, bazsalikomot apróra vágva, 1 kis konzerv paradicsompürét nagy fazékba tesszünk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval, borssal, curryvel ízesítjük. 
10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20–30 percig lassú tűzön puhára főzzük.

7. Ázsiai zöldséges tésztaleves 
2 szál sárgarépát, 2 zöldpaprikát és 1 nagy fej hagymát vágjunk csíkokra és pároljuk meg 2 teáskanál olajon. Öntsük fel 5 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), és főzzük nyolc percig. Borssal ízesíthetjük. 1 zacskó vietnami vagy kínai zacskós levesből vegyük ki a tésztát, és tegyük a levesbe. Főzzük további 2 percig. Tálaljuk 1 evőkanál petrezselyemmel, szezámmaggal megszórva. 246 kcal 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lezuhant egy Airbus A320-as utasszállító repülőgép Karacsi lakónegyede felett, 98 ember meghalt

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

borsonline.hu

Óriási fordulat: mégis együtt folytatja a Házasság első látásra párja

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

mandiner.hu

Havas Henrik nagyot ment: „Én ismerem Orbán Viktort, beledöglene, ha Schmitt Pál és Novák Katalin után Sulyok Tamás is lemondana”

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

mindmegette.hu

Mindent kirántunk! 7 isteni rántott hús és zöldség

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

YESSS

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot

YESSS

Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja