tóth gabi
Az élőflórás natúr joghurt igazi csodákra képes, ha gyorsan szeretnél megszabadulni pár kilótól. Fogyasztása kifejezetten hasznos a szervezetnek, mert helyreállítja a bélrendszer baktériumflóráját, és ezzel segíti az emésztést és az immunrendszer erősítését is.
Ennek az egyszerű finomságnak a fogyasztása kifejezetten hasznos a szervezetnek, mert helyreállítja a bélrendszer baktériumflóráját, és ezzel segíti az emésztést és az immunrendszer erősítését is. Ezen kívül a sima natúr joghurt rendkívül kevés kalóriát tartalmaz, ezért bármikor nyugodtan fogyaszthatod, amikor csak megéhezel. Pár napos joghurtdiétával nincs szükség koplalásra, kalóriaszámolgatásra, és egészségtudatosan tudsz fogyni. Rendszeres fogyasztásával ráadásul csökkented a magas vérnyomás kockázatát, az emésztőszervi betegségek tüneteit, javul a vérkeringésed, a máj- és epeműködésed.
Mivel a joghurtban a baktériumok a laktószt tejsavvá alakítják, így joghurtot még a laktóz érzékenyek is fogyaszthatnak.
Napi minimum két pohár joghurttal számoljál, reggel és este egyél meg egy-egy pohárral. Szigorúan az élőflórás, natúr változatot válaszd, az édesített vagy gyümölcsös változat sajnos tele van cukorral és tartósítószerrel.
Főétkezések alkalmával is figyelj arra, hogy rostban gazdagon táplálkozz. Fogyassz sok salátát, tojást, húsok közül főként a halat és a szárnyasokat válaszd. A natúr joghurt kiválóan alkalmas krémlevesek, főzelékek sűrítéséhez, rakott ételekhez is nagyon finom és sokkal egészségesebb, mint a tejföl vagy tejszín. Mindig fogyassz elegendő folyadékot, nem csak a fogyókúra miatt, hanem tested egészséges működése érdekében is. Javasolt a sportolás is, hiszen a joghurt ideális fehérjeforrás is, lesz energiád a mozgásra. Akár napi 10 perc intenzívebb futás, edzés vagy torna is jót tesz, de ilyenkor a fokozott folyadékbevitelre is figyelned kell. Többször egyél keveset, soha ne éheztesd magad. És ne feledd, bármikor megehetsz napközben egy pohár joghurtot, csillapítja az éhséget és kalóriaszegény, ezért tökéletes fehérjeforrás a diétához!
[szerkesztés]Tipp