Létrehozva: 2022.07.05.

Így egyél joghurtot, ha diétázol

Az élőflórás natúr joghurt igazi csodákra képes, ha gyorsan szeretnél megszabadulni pár kilótól. Fogyasztása kifejezetten hasznos a szervezetnek, mert helyreállítja a bélrendszer baktériumflóráját, és ezzel segíti az emésztést és az immunrendszer erősítését is.

Ennek az egyszerű finomságnak a fogyasztása kifejezetten hasznos a szervezetnek, mert helyreállítja a bélrendszer baktériumflóráját, és ezzel segíti az emésztést és az immunrendszer erősítését is. Ezen kívül a sima natúr joghurt rendkívül kevés kalóriát tartalmaz, ezért bármikor nyugodtan fogyaszthatod, amikor csak megéhezel. Pár napos joghurtdiétával nincs szükség koplalásra, kalóriaszámolgatásra, és egészségtudatosan tudsz fogyni. Rendszeres fogyasztásával ráadásul csökkented a magas vérnyomás kockázatát, az emésztőszervi betegségek tüneteit, javul a vérkeringésed, a máj- és epeműködésed.

Mivel a joghurtban a baktériumok a laktószt tejsavvá alakítják, így joghurtot még a laktóz érzékenyek is fogyaszthatnak.

Így egyél joghurtot a sikeres diétához:

Napi minimum két pohár joghurttal számoljál, reggel és este egyél meg egy-egy pohárral. Szigorúan az élőflórás, natúr változatot válaszd, az édesített vagy gyümölcsös változat sajnos tele van cukorral és tartósítószerrel.

Reggelihez ötlet:

  • Rakhatsz a joghurtba friss vagy aszalt gyümölcsöt és dúsíthatod még zabpehellyel, búzakorpával vagy lenmaggal. Ez a rosttal dúsított reggeli bizonyosan jót tesz a bélmozgásnak és sokáig nem leszel éhes tőle.
  • Pirítósra vagy teljes kiőrlésű kenyérre készíthetsz belőle pl. tonhalkrémet, vagy keverd össze túróval és kis snidlinggel, isteni sós kence lesz belőle.
  • Készíthetsz belőle mártogatóst, pl. tzatziki, avokádókrém, vagy fetasajtos-citromos- zöldfűszeres mártogatós, melyet hosszúkásra vágott zöldségekkel fogyaszthatsz. Sárgarépa, zellerszár vagy uborka tökéletes erre a célra.
Joghurt
A nyár isteni diétás finomsága a natúr joghurt gyümölcsökkel. Fotó: pixabay.com

Rakhatod salátákra: 

  • Keverd ki a joghurtot egy kis zúzott fokhagymával, olívaolajjal, zöldfűszerrel, sóval és borssal. Tökéletes ízbomba így is, de bolondíthatod még egy kis mustárral, citromlével, sőt még curry-t is rakhatsz bele.
  • Fogyaszthatod teljes kiőrlésű keksszel, zabkeksszel, cukrozatlan gabonapehellyel vagy müzlivel, ha csak gyorsan bekapnál valamit.
  • Gyümölcsturmix vagy smoothie alapjaként is tökéletes választás. Ízlésednek megfelelő receptet nézhetsz magadnak az interneten, hatalmas a választék. Ha édesebben szereted, mindenképp rakj bele banánt. Nagyon édes gyümölcs és kiválóan édesíti ezeket az italokat. Cukor helyett egy kis mézet, esetleg étcsokit használhatsz ízesítésre.

+ Néhány hasznos tipp

Főétkezések alkalmával is figyelj arra, hogy rostban gazdagon táplálkozz. Fogyassz sok salátát, tojást, húsok közül főként a halat és a szárnyasokat válaszd. A natúr joghurt kiválóan alkalmas krémlevesek, főzelékek sűrítéséhez, rakott ételekhez is nagyon finom és sokkal egészségesebb, mint a tejföl vagy tejszín. Mindig fogyassz elegendő folyadékot, nem csak a fogyókúra miatt, hanem tested egészséges működése érdekében is. Javasolt a sportolás is, hiszen a joghurt ideális fehérjeforrás is, lesz energiád a mozgásra. Akár napi 10 perc intenzívebb futás, edzés vagy torna is jót tesz, de ilyenkor a fokozott folyadékbevitelre is figyelned kell. Többször egyél keveset, soha ne éheztesd magad. És ne feledd, bármikor megehetsz napközben egy pohár joghurtot, csillapítja az éhséget és kalóriaszegény, ezért tökéletes fehérjeforrás a diétához!



 

[szerkesztés]Tipp

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

borsonline.hu

Fekete péntek: meghalt a legendás rockzenekar utolsó nagyágyúja

vg.hu

Waberer's: kiderült, ki áll a milliárdos nagybevásárlás mögött

life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

origo.hu

Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

travelo.hu

Bajbajutott apró rókát mentettek a Balatonnál, mutatjuk, ti hogyan segíthettek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

YESSS

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot

YESSS

Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja