tóth gabi
Legyen varázslatos téli hangulat az otthonodban! Jöhetnek az isteni forralt bor receptek. Vigyél egy kis színt az ünnepekbe.
Hurrá, ismét itt a forralt bor ideje! Lépj túl a klasszikus változaton! Ezeket a recepteket készítsd el idén. Lepd meg a barátokat, ilyen finomat még nem ittál te sem! Mutatunk pár receptet, egy biztos egy kis rum télen jól jöhet.
Mielőtt belevágsz, azért jó, ha odafigyelsz néhány nem is olyan lényegtelen dologra. Bár a forralt bor a fűszereknek köszönhetően még egy olcsóbb borból is összedobható, azért arra biztatunk, hogy minőségi italt válassz, hiszen nem mindegy, mit viszel a szervezetedbe, ráadásul így a fejfájásnak is elejét veheted – nem úgy, mint akkor, ha párszáz forintos, kétes bort viszel haza hozzá. A forralás hatására ugyan veszít alkoholtartalmából az ital, de ne feledd, hogy ez így sem egyenlő egy teával, tehát csak óvatosan és módjával iszogasd, nehogy megártson! És persze ne feledkezz meg arról sem, hogy mint minden alkohol mellé, ehhez sem árt vizet is fogyasztanod!
Öntsd a bort egy lábasba, add hozzá a fűszereket, a chilit és a mézet ki ne hagyd! Hevítsd forráspontig, és a végén díszitsd az italt citrom karikával.
Fenséges ital, de vigyázz az alkohol tartalma miatt!
A bort és az összes összetevőt, kivéve a rumot forráspontig melegítsd meg. Majd öntsd hozzá a rumot is. Ha szeretnéd meg is gyújthatod az italt, flambírozhatod.
Ha nem szeretnéd, akkor 1-2 percig forrald, majd a tűzről vedd le és öntsd a poharakba.
Egészségedre!