A szaftos csirkecomb mindenki kedvence. De a jól bevált recepten is lehet újítani. Ezért a különleges aromájú, ropogós, citromos változatért az egész család rajongani fog!
A csirkecomb a csirke egyik legjobb része. Szaftosabb, mint a csirkemell, és ha ropogósra sütöd, a bőre extra élvezeti forrás lehet. Ráadásul hihetetlenül változatosan lehet elkészíteni. Érdemes játszani a fűszerekkel, a pácokkal, a köretekkel, így soha nem unja meg a család. A diétádat is támogatja, mivel a csirkehús remek fehérjeforrás. Így nem kell külön főznöd, te is nyugodtan eheted, amit a család.
Elsőre talán nem gondolnád, de a citrom kiváló kiegészítője a csirkecombnak. Ez a citromos pác olyan egyedi aromát és omlósságot ad a sült csirkének, hogy hamar a kedvenceddé válik. Ráadásul az elkészítése sem bonyolult. Ha reggel, munkába indulás előtt bepácolod a húst, hazaérve már tökéletes lesz, mehet is a sütőbe- Lássuk, hogy készül a citromos csirkecomb!
Citromos sült csirkecomb
Az egész család repetát fog kövteelni, ha így készíted el a csirkecombot vacsorára! Fotó: Pixabay.com
Hozzávalók:
8 db (kb. másfél kiló) bőrös csirke felsőcomb (ha azt jobban szereted, alsócombból is készítheted)
2 citrom leve, és 2 db kezeletlen héjú, bio citrom felszeletelve.
A citromos pác különleges aromát és omlósságot ad a húsnak Fotó: Pixabay.com
Keverd össze a citromlevet, az olajat és az oreganót, ízesítsd a pácot sóval és borssal.
Tedd egy tálba a csirkehúst és a fokhagymát, forgasd össze a páccal, fedd le, és tedd a hűtőbe 4-8 órára.
Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Vedd ki a csirkét a pácból (a pácot ne öntsd ki), és tedd egy tepsiben vagy tűzálló tálban az előmelegített sütőben.
Először az egyik oldalát süsd ropogósra 9-10 perc alatt. Ne mozgasd a csirkét, mert ha a tepsihez tapad és leválik a bőre, nem lesz ropogós. Ha megsült, öntsd le róla a felesleges zsírt (ha szükséges), majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd ropogósra.
Öntsd rá a pácot, tedd a tepsibe vagy a tűzálló tálba a csirkecomb mellé a felszeletelt citromot, majd told vissza a sütőbe a tepsit vagy a tálat még 25-30 percre, hogy a csirkecomb teljesen megpuhuljon.
Krumplival, rizzsel, zöldségkörettel és salátával is tálalhatod. De az alternatív köretek, például a bulgur, a kuszkusz, az édesburgonya- vagy a sütőtökpüré is nagyon jók mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.