Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
Létrehozva: 2021.11.08.

Sosem lesz unalmas a csirkecomb, ha ezzel a nem várt hozzávalóval készíted

A szaftos csirkecomb mindenki kedvence. De a jól bevált recepten is lehet újítani. Ezért a különleges aromájú, ropogós, citromos változatért az egész család rajongani fog!

A csirkecomb a csirke egyik legjobb része. Szaftosabb, mint a csirkemell, és ha ropogósra sütöd, a bőre extra élvezeti forrás lehet. Ráadásul hihetetlenül változatosan lehet elkészíteni. Érdemes játszani a fűszerekkel, a pácokkal, a köretekkel, így soha nem unja meg a család. A diétádat is támogatja, mivel a csirkehús remek fehérjeforrás. Így nem kell külön főznöd, te is nyugodtan eheted, amit a család.

Elsőre talán nem gondolnád, de a citrom kiváló kiegészítője a csirkecombnak. Ez a citromos pác olyan egyedi aromát és omlósságot ad a sült csirkének, hogy hamar a kedvenceddé válik. Ráadásul az elkészítése sem bonyolult. Ha reggel, munkába indulás előtt bepácolod a húst, hazaérve már tökéletes lesz, mehet is a sütőbe- Lássuk, hogy készül a citromos csirkecomb!

Citromos sült csirkecomb

Az egész család repetát fog kövteelni, ha így készíted el a csirkecombot vacsorára!
Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók:

  • 8 db (kb. másfél kiló) bőrös csirke felsőcomb (ha azt jobban szereted, alsócombból is készítheted)
  • 2 citrom leve, és 2 db kezeletlen héjú, bio citrom felszeletelve.
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 teáskanál szárított oregano
  • 6 gerezd fokhagyma megtisztítva
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Így készítsd el:

    A citromos pác különleges aromát és omlósságot ad a húsnak
    Fotó: Pixabay.com

  • Keverd össze a citromlevet, az olajat és az oreganót, ízesítsd a pácot sóval és borssal.
  • Tedd egy tálba a csirkehúst és a fokhagymát, forgasd össze a páccal, fedd le, és tedd a hűtőbe 4-8 órára.
  • Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Vedd ki a csirkét a pácból (a pácot ne öntsd ki), és tedd egy tepsiben vagy tűzálló tálban az előmelegített sütőben.
  • Először az egyik oldalát süsd ropogósra 9-10 perc alatt. Ne mozgasd a csirkét, mert ha a tepsihez tapad és leválik a bőre, nem lesz ropogós. Ha megsült, öntsd le róla a felesleges zsírt (ha szükséges), majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd ropogósra.
  • Öntsd rá a pácot, tedd a tepsibe vagy a tűzálló tálba a csirkecomb mellé a felszeletelt citromot, majd told vissza a sütőbe a tepsit vagy a tálat még 25-30 percre, hogy a csirkecomb teljesen megpuhuljon.
  • Krumplival, rizzsel, zöldségkörettel és salátával is tálalhatod. De az alternatív köretek, például a bulgur, a kuszkusz, az édesburgonya- vagy a sütőtökpüré is nagyon jók mellé.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek