Cukkinitócsni a nyár legnagyobb slágere, mutatjuk a receptet
Egyre olcsóbb ez az isteni zöldség, és nemsokára a kiskertek is tele lesznek vele: eljött a cukkinitócsni ideje! Egészséges, finom, igazi nyári csemege; mutatjuk a receptet!
A cukkinitócsni a legtökéletesebb vacsora: eszméletlenül finom, könnyű, és roppant egészséges. Nem csak vacsorára jó, fogyaszthatod előételnek, köretnek is; az biztos, hogy ezt a receptet soha nem lehet megunni. Ráadásul ez a finomság gyorsan elkészül, és olcsó is. Nemsokára berobban a cukkiniszezon, tele lesz a piac szebbnél szebb választékkal; ha termelsz belőle a kertedben, akkor vétek lenne kihagyni a cukkinitócsnit. Nem csak az íze miatt, hanem azért is, mert a cukkini fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat is tartalmaz, így az egészségednek is jót teszel vele. Mutatjuk a tökéletes cukkinitócsni receptjét!
Hozzávalók:
2 nagy cukkini
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors, pirospaprika ízlés szerint
20 dkg liszt
2 db tojás
4 dl olaj
Elkészítés:
Hámozd meg a cukkinit, kapard ki a magjait, majd reszeld le nagy lyukú reszelőn. Reszeld hozzá a hagymát is, aztán mehet bele a tojás. Aprítsd össze a petrezselyemzöldet, és add hozzá, majd reszeld bele a fokhagymát is. Keverd össze a fűszerekkel, majd mehet bele a liszt is; közepesen sűrű tészta kell legyen a végeredmény.
A serpenyőbe tegyél nem túl bőven olajat, és ha már felhevült, egy evőkanálnyi tésztát púpozz bele. A kanállal lapítsd meg; ha vékonyra hagyod, ropogósabb lesz, vastagabban omlósabb. Arra ügyelj, hogy túlságosan vastag ne legyen, mert akkor nem sül át. Oldalanként 2-3 percig süsd.
Papírtörlőre vagy szűrőbe szedve csepegtesd le róla az olajat, még melegen tálald. Adhatsz hozzá reszelt sajtot, tejfölt, de készíthetsz mártogatóst is: 2 dl tejfölbe tegyél reszelt fokhagymát, és alaposan keverd össze. Ha szereted a pikáns különlegességeket, akkor a tejfölbe keverj el egy fél kávéskanálnyi Erős Pistát a fokhagyma helyett.