RETRO RÁDIÓ

3 olasz étel, ami sokkal jobb, mint a pizza

Lasagna,In,A,Cast,Iron,Pan,On,A,Wooden,Board.
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2021. 05. 05. 18:40

Felejtsd el a pizzát, készíts másik isteni olasz finomságokat! Mutatunk három receptet, válassz közülük.

3 olasz étel, ami isteni finom, könnyű elkészíteni, és jobb, mint a pizza!

1. Nerano Spagetti ( Olasz cukkinis spagetti )

Cukkinis spagetti
Fotó: youtube.com

Hozzávalók:

  • 250 g spagetti
  • 300 g cukkini
  • extra szűz olívaolaj
  • 50 g parmezán sajt
  • 150 g provolone del monaco sajt
  • 1 g fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • só ízlés szerint
  • Így készítsd el:

  • Pucold meg a cukkinit, vágd fel nagyon vékony karikákra. Olívaolajon süsd meg ropogósra, majd nedvszívó papírra szedd ki, sózd meg.
  • A spegettit főzd meg, forrásban lévő sós vízben.
  • A megpucolt gerezd fokhagymát egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg. Keverd meg, majd szedd ki belőle a fokhagymát 2-3 perc múlva. Add hozzá a főtt tésztát, egy kevéske vizet.
  • Add hozzá az apróra szeletelt sajtot és a lereszelt parmezánt is. Keverd össze és tedd bele a bazsalikomot is.
  • Jó étvágyat!

    2. Mozzarellás csirkemell, koktélparadicsommal

    csirke
    Fotó: youtube.com

    Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 1 db kis sárgarépa
  • 1 kis zeller
  • 1/2 hagyma
  • 1 db babérlevél
  • kevéske liszt
  • 90 g fekete olovabogyó
  • 1 pohár vörösbor
  • 400g koktélparadicsom
  • 1 szál rozmaring
  • só, bors,
  • olaj
  • Így készítsd el:

  • Forró olvívaolajba rakd bele az apróra vágott hagymát, répát, zellert és a babérlevelet. Keverd meg.
  • Amikor megpirult, add hozzá az apróra vágott csirkét. Süsd meg, öntsd hozzá a bort.
  • A paradicsomokat mosd meg és vágd ketté. Majd add hozzá a csirkés raguhoz, sózd, borsózd. Add hozzá a rozmaringot és a magozott olívabogyókat. Keverd meg, majd fedő alatt 15 percig párold.
  • Tésztával és krumplival is tálalhatod.
  • Jó étvágyat!

    3. Lasagna serpenyőben

    Fotó: Shutterstock

    Hozzávalók:

  • 250 g lasagna tészta
  • 600g paradicsomszósz
  • 300g mozzarella
  • 25 g reszelt parmezán
  • 1 g fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj
  • bazsalikom
  • Így készítsd el:

  • Készítsd el a mártást. Egy kis lábosba rakj olívaolajat, egy gerezd pucolt fokhagymát. Öntsd hozzá a paradicsomszószt, és tedd mellé a bazsalikomot, sózd meg, és keverd össze. 15 percig kis lángon hagyd párolódni.
  • A serpenyő aljába rakj egy kanál szószt, majd egy réteg tésztát. Majd rakj rá egy vékony réteg paradicsomszószt, reszelt parmezánt, apró szeletelt mozzarellát. Ismét jöhet a tészta réteg. Így rétegezd az ételt többször. A tetejére a szósz és a sajtok kerüljenek.
  • Fedd le, és hagyd 15 percig kis lángon, esetleg önts alá egy kevéske vizet, hogy ne kapjon oda. Amikor készen van, szeleteld fel, tálald.
  • Jó átvágyat!

    Az olasz ételek között ezek nagy kedvencek.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.