Felejtsd el a pizzát, készíts másik isteni olasz finomságokat! Mutatunk három receptet, válassz közülük.
3 olasz étel, ami isteni finom, könnyű elkészíteni, és jobb, mint a pizza!
1. Nerano Spagetti ( Olasz cukkinis spagetti )
Cukkinis spagetti Fotó: youtube.com
Hozzávalók:
250 g spagetti
300 g cukkini
extra szűz olívaolaj
50 g parmezán sajt
150 g provolone del monaco sajt
1 g fokhagyma
friss bazsalikom
só ízlés szerint
Így készítsd el:
Pucold meg a cukkinit, vágd fel nagyon vékony karikákra. Olívaolajon süsd meg ropogósra, majd nedvszívó papírra szedd ki, sózd meg.
A spegettit főzd meg, forrásban lévő sós vízben.
A megpucolt gerezd fokhagymát egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg. Keverd meg, majd szedd ki belőle a fokhagymát 2-3 perc múlva. Add hozzá a főtt tésztát, egy kevéske vizet.
Add hozzá az apróra szeletelt sajtot és a lereszelt parmezánt is. Keverd össze és tedd bele a bazsalikomot is.
Jó étvágyat!
2. Mozzarellás csirkemell, koktélparadicsommal
csirke Fotó: youtube.com
Hozzávalók:
500 g csirkemell
1 db kis sárgarépa
1 kis zeller
1/2 hagyma
1 db babérlevél
kevéske liszt
90 g fekete olovabogyó
1 pohár vörösbor
400g koktélparadicsom
1 szál rozmaring
só, bors,
olaj
Így készítsd el:
Forró olvívaolajba rakd bele az apróra vágott hagymát, répát, zellert és a babérlevelet. Keverd meg.
A paradicsomokat mosd meg és vágd ketté. Majd add hozzá a csirkés raguhoz, sózd, borsózd. Add hozzá a rozmaringot és a magozott olívabogyókat. Keverd meg, majd fedő alatt 15 percig párold.
Tésztával és krumplival is tálalhatod.
Jó étvágyat!
3. Lasagna serpenyőben
Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
250 g lasagna tészta
600g paradicsomszósz
300g mozzarella
25 g reszelt parmezán
1 g fokhagyma
extra szűz olívaolaj
só
bazsalikom
Így készítsd el:
Készítsd el a mártást. Egy kis lábosba rakj olívaolajat, egy gerezd pucolt fokhagymát. Öntsd hozzá a paradicsomszószt, és tedd mellé a bazsalikomot, sózd meg, és keverd össze. 15 percig kis lángon hagyd párolódni.
A serpenyő aljába rakj egy kanál szószt, majd egy réteg tésztát. Majd rakj rá egy vékony réteg paradicsomszószt, reszelt parmezánt, apró szeletelt mozzarellát. Ismét jöhet a tészta réteg. Így rétegezd az ételt többször. A tetejére a szósz és a sajtok kerüljenek.
Fedd le, és hagyd 15 percig kis lángon, esetleg önts alá egy kevéske vizet, hogy ne kapjon oda. Amikor készen van, szeleteld fel, tálald.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.