1 éve

Ez a legszuperebb kefires lángos – mindig készenlétben áll a tészta, csak sütni kell

Kedvenced a lángos, de nincs mindig időd vacakolni a kelt tésztával? Megmutatjuk a legfinomabb kefires lángos receptjét, ennek a tésztáját nem kell mindig frissen készíteni. Csak előveszed a hűtőből, és máris sütheted, amikor megkívánod!

Szerző Horváth Gabi

Az igazi strandos vagy piaci lángost nehéz otthon ugyanúgy elkészíteni, ahogy a lángossütő bódéban. De nem lehetetlen! A lángos receptjének számtalan változata létezik, a kefires lángos az egyik legfinomabb ezek közül. A tésztájába beledolgozott kefir és tojás miatt ropogós lesz a külseje, és lágy a belseje, ahogy azt a piacon megszoktad. Ha egy nagyobb adagot elkészítesz belőle, egy hétig simán eláll a hűtőben, csak elveszed, és máris sütheted, amikor megkívántál egy jó lángost. Lássuk, hogyan készül!

Kefires lángos

Készíts el előre egy nagyobb adag tésztát és mindig lesz mit kisütnöd!
Fotó: Ripost archív

Hozzávalók:

  • 0,5 kiló finomliszt
  • 2 doboz kefir
  • 2,5 dkg élesztő vagy egy tasak porélesztő
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • Étolaj a sütéshez
  • A tetejére tejföl, reszelt sajt, fokhagyma, ízlés szerint
  • Így készítsd el:

    Tejföllel, sajttal, fokhagymával, de akár metélőhagymával megszórva is tálalhatod!
    Fotó: Ripost archív

  • Az élesztőt futtasd fel langyos, cukrozott tejben. Ha nincs otthon friss élesztőd, nyugodtan használj porélesztőt, ugyanolyan finom lesz az eredmény.
  • A lisztet keverd el a sóval, a tojásokkal, a kefirrel, valamint az élesztős tejjel, majd dagaszd ki a tésztát alaposan.
  • A kefires lángos tésztájából formálj öklömnyi gombócokat, és hagyd őket kelni fél órán keresztül, meleg helyen.
  • Az étolajat forrósítsd fel egy serpenyőben, és amikor jó forró, olajos kézzel húzogasd ki a tésztagombócokat, és dobd az olajba. Az egyik oldalát fedővel lefedve, a másikat fedő nélkül süsd, így lesz igazán ropogós a tészta külseje.
  • A fokhagymát nyomd össze, és keverd el egy evőkanál étolajjal, ezzel kenegesd a lángosokat. Ízlés szerint tejföllel is megkenheted és reszelt sajttal is megszórhatod.
  • A tésztát dupla mennyiségben is elkészítheted. Amit nem akarsz azonnal kisütni, azt egy jól záródó dobozban tedd el a hűtőbe. A kefires lángos többek közt azért is nagyon praktikus, mert a kész tészta akár egy hétig is eláll a hűtőben, amikor lángost ennél, elég elővenned és kisütnöd. Nem kell várnod vele, hidegen megformázod és máris sütheted, olyan lesz, mint ha frissen készítetted volna a tésztáját.

    Szerző Horváth Gabi

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!