1 éve

Ez a téli szezon kedvenc szobanövénye, virágba borul az otthonod

Csodás, virágos otthonra vágysz télen is? Akkor így gondozd a korallvirágot, hogy sokáig gyönyörű legyen.

Szerző Sors Edina

Színes, apró virágaival gazdagítja a lakást a Madagaszkárról származó korallvirág. Szépsége nem csoda ha téged is elragad. Ha a hideg téli hónapokban is szeretnél játékos egy kis színt otthonodba, akkor már most szerezz be belőle. Ez a növény strapabíró, ráadásul nyáron ki tudod ültetni a kertbe vagy balkonládában a teraszra.

Fotó: Shutterstock

Virágok gondozása

Januártól júniusig garantáltan virágzik, de ha kellő figyelmet fordítasz rá, akkor a virágzási szezont ki tudod tolni. Virágai lehetnek szimplák vagy teltek. Vörösben, fehérben, narancs-és citromsárgában, rózsaszínben és vajszínben pompázhatnak. Könnyen alkalmazkodik a hőmérséklethez 10- 25 C fok között jól érzi magát.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Varga Mónika (@monika_viragai) által megosztott bejegyzés

Nem igényel túlzott locsolást, viszont csak napos helyen hajlandó virágba borulni. Virágzáshoz időszakonként minimum 12 órára tartsd sötétben is.

Öntözés

Nagyon fontos, hogy soha ne öntözd túl, erre a korallvirág nagyon érzékeny. Két locsolás közt annyit várj, hogy földjének felszíne megszikkadjon.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Hunyadi Viki (@csupiszka) által megosztott bejegyzés

A korallvirág nem túl igényes szobanövény, szinte alig van betegség vagy kártevő, ami árthat neki. Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ezekben a csodás virágokban!

 

 

 

Szerző Sors Edina

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!