OTTHONKA

Így öntözd az orchideát és hónapokig virágzik majd

Ez a virág olyan szép, hogy megérdemli a kényeztetést. Ha megfogadod tanácsainkat, sok örömöt ad majd!

Imádod az orchideát, mert elbűvölően szép növény? Ha még nem díszeleg a lakásodban, bátran beszerezhetsz egyet, mert nem túl kényes. Az öntözésére azonban figyelned kell, a természetes környezetében kialakult életmódja miatt.

Átlátszó cserép

Ha kedvezni szeretnél neki, szerezz be átlátszó cserepet. Az orchidea ugyanis a gyökerével is fotoszintézist végez, ott is szüksége van a fényre.

A cserép mérete

Ne aggódj, ha kicsinek tűnik a cserepe. Pont az ilyen szűk helyet szereti, így érzi magát biztonságban. Akárcsak az újszülöttek, akiket a közel-keleti országokban például épp ezért, karjaikat a testükhöz szorítva, szorosan betekernek. Az orchideának, természetes élőhelyén, a dzsungel fáin megtelepedve sincs része nagyobb luxusban.

Gyökerek

Mivel az orchidea a fák réseibe kapaszkodva, az ágak nedvét szívogatva élősködik, nem szereti, ha a gyökereit vízbe állítják. Ha úgy kezeled, mint a többi szobanövényt, nagyon hamar megrohad a gyökere. Lakásod díszét, legfőbb büszkeségedet csodás kaspóba állítani egyenesen gyilkosság!

Kavicságy

Egy mély tálba halmozz kavicsokat. Önts rájuk vizet. Erre helyezd az orchideát cserepestől. A gyökerét nem éri, de a folyamatosan párolgó víz ellátja párával a növényt. Otthonát, a dzsungelt idézi, nagyon fogja szeretni! És ha szép kavicsokat tettél alá, még jól is mutat.

Fürdő

Ne öntözd fölülről, hanem hetente egyszer kényeztesd fürdővel. Esővizet (állott vizet) vagy az akváriumból kimert vizet töltsd vödörbe. Állítsd bele a cserepes orchideát úgy, hogy el is lepje a cserepét. Csorgass bele 1 ek. orchideatápot, és a növényt hagyd ebben fürdőzni 1-2 órán át. Olyan ez, mintha trópusi eső áztatná. Ha már jól megszívta magát, emeld ki, csurgasd le, és állítsd vissza a kavicságyra.

Ha így öntözöd, rengeteg, csodaszép virágot hoz majd neked, amelyekben hónapokig gyönyörködhetsz!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?