1 éve

4 étel, amit felejts el este 6 után

Félsz az elhízástól? Akkor a legjobb, ha ezeket az ételeket lefekvés előtt már messzire elkerülöd.

Van ebben az este hat órában valami misztikus, sokan fel is teszik a kérdést, miért pont este hat után nem lehet már enni? Bár a tested nem fog hirtelen elkezdeni zsírt raktározni pontban este hatkor, az esti evés valóban kapcsolatban áll a hízással. Ha pedig meg tudod állni, hogy késő este ne nassolj, azzal máris sokat tettél a fogyásért – már csak azért is, mert ritkán kel fel az ember az éjszaka közepén, azért, hogy egy tál salátát vegyen ki a hűtőből. Ilyenkor általában a hizlaló, cukros kajákat részesítjük előnyben, vagyis, ha sikerül felszámolnod a lefekvés előtti nassolást, máris egészségesebben étkezel.

 • Gyorsételek
 • Fotó: pexels.com

  Amikor későn érsz haza és üres a hűtő, nem is látsz hirtelen más megoldást csak, ha rendszelsz valamit. Ez nem is akkora nagy baj, de ilyenkor ne gyorsételt rendelj. Felejtsd el a pizzát és a tésztákat, hamburgereket, sültkrumplit! Este ilyen mennyiségű szénhidrát nem csak egészségtelen, de nagyon hamar fel is szaladnak tőle a kilók.

  2. Hüvelyesek

  Fotó: pexels.com

  Eszedbe se jusson este babot enni! Bár vannak trükkök, melyek segítségével nem puffasztanak fel a hüvelyesek, de nem érdemes kockáztatni. Jobb ezeket a főzelékeket ebédre hagyni. Erős gázképző ételek , bár nagy a fehérje tartalmuk, de fogadd el a jó tanácsot, és ne edd este 6 után.

  3. Fűszeres ételek

  Fotó: Mindmegette.hu

  Nem a legjobb választás este enni egy jó kis Brassóit, vagy az isteni cigánypecsenyét. A fűszeres ételeket ilyenkor már nagyon nehezen emészti a szervezet, ráadásul még rosszul is alszol tőle. Tapasztalat, hogy még a rémálmok is gyakrabban törnek ilyenkor az emberre. Tehát, a fűszeres ételek is kihúzva az este ehető ételek listájáról.

  4. Gyümölcsök

  Fotó: pexels.com

  Sokan azt hiszik,hogy nagyon egészséges a gyümölcs, ami igaz is, de nem este! Az almának például magas a cukortartalma, a narancs és a citrusfélék pedig gyomorégést okozhatnak. Savas hatásúak, edd ezeket a finomságokat inkább a délelőtt folymán!

   

  Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
  Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!