Decemberben szinte kötelező kör egy jó nagy adag kocsonya elkészítése, és mivel Norbi imádja, Réka is egyre többször áll neki otthon a főzésnek. Így történt ez a minap is, amikor elkészült Schoberték finom kocsonyája, Réka megmutatta a végeredményt követőinek. A kép láttán több ezren gratuláltak, hiszen a kocsonyafőzés nem könnyű műfaj, rengeteg a buktató, ám a Réka által tálakba mert főtt húsokat és a hozzá tartozó levet hibátlannak találták a rajongók. Leginkább az tűnt fel a kommentelőknek, hogy milyen szép tiszta és zsírmentes Réka kocsonyája! Hüledezve kérdezték tőle a titkát, ám a válasz valóságos cunamit indított el.
Réka titka„Amikor elkezdtem főzni, folyamatosan kis szűrőkanállal leszedem a habot a tetejéről és ami a titok, hogy 3-as, 4-es fokozaton főzöm 7-8 órán keresztül úgy, hogy épp csak gyöngyözik.” – írta Réka
A megdermedt kocsonya felszínére kiülő zsír eltávolítására pedig számos további ötletet adtak a rajongók.
ZSÍR ELTÁVOLÍTÁSA
Éva nevű felhasználó trükkje szintén nagyon praktikus: „Amikor kész, papírszalvétákkal le szoktuk a tetejéről szedni a zsírt. Rádobod a szalvétát, majd villával kiemeled. Ezt kell ismételni amíg van rajta zsír.”
Erzsike javaslata másképp néz ki: „Mielőtt kiadagolom tányérokba a kocsonyát, leöntöm a levét egy külön fazékba ahol hagyom hidegen hűlni. Így könnyű leszedni a tetejéről a zsírt. Kipakolom a húsokat tányérba és a visszamelegített kocsonyalét rákanalazom.”