A Nemzeti Összetartozás Napja: Ez ad erőt a magyarságnak!

POLITIK
3 éve

A férjének akar tetszeni: Őrület, mit meg nem tett a szombathelyi feleség

Éppen 2 évvel ezelőtt, 2018 áprilisában lett elege Annamarinak mindenből. Abból, amit a tükörben lát, abból, amit a mérleg mutat. Elege lett abból, hogy kövér és boldogtalan. Volt ereje változtatni!

Sokan születnek eleve csinos alkattal, de sokkal többen vannak azok, akik kevésbé szerencsések és világéletükben súlyproblémákkal küszködnek. A Szombathelyen élő Takács Annamari sokáig úgy gondolta, hogy az első csoportba tartozik. Szülei válását viszont traumaként élte meg, mely nála evészavart okozott. Azóta, ha baja akadt, mindig az evésbe menekült. Finom falatokkal vigasztalódott és nem foglalkozott azzal, hogy mi történik a testével. Közben férjhez ment és született egy kislánya, de soha senki nem piszkálta azért, hogy egyre csak hízik.

Két évvel ezelőtt viszont, amikor kezébe akadtak a családi képek, valósággal megijedt saját magától. „Akkor már 141 kg voltam. Fejbe vágott ez az adat, ott és akkor elhatároztam, hogy változtatok” – kezdi történetét Annamari.

Pokoli nehéz volt a kezdet, de megérte

Rengeteg diétát kipróbált, de egyik sem segített, mindig több kiló jött vissza, mint amennyit leadott. „Ekkor jutott eszembe a futás. Szerencsémre a Szombathelyi Futóklub elnöke régi ismerősöm, megkerestem. Nagyon örült és biztatott, még edzőt is ajánlott Major Ferenc személyében. Az első futóedzést 2018. április 24-én tartottuk. 100 m kocogással és 50 m sétával indultam, ezt ismételgettem 6 körön keresztül. Huhhh… számomra egy maratonnal ért fel, de megcsináltam. Ahogy teltek a hetek, úgy növeltem a futótávot, a sétálós szakaszokat pedig csökkentettem” – meséli Annamari erről az időszakról, ami szerinte pokoli nehéz volt, de megérte. Hamarosan egy teljes kört le tudott kocogni megállás nélkül. Mivel rengeteg kilótól akart megszabadulni, erősítő edzésekkel kezdte váltogatni a futást.

Tudta, hogy utolsó lesz, de csak futott és futott…

Júliusban a futóklub tett egy ajánlatot Annamarinak: ha decemberig lefogy 20 kilót, kap ajándékba egy igazi futócipőt. „Nagyon, de nagyon vágytam arra a cipőre! Megszereztem, és egy új élet nyílt ki előttem. Nagyon lelkes lettem!

Bevállaltam heti kétszer spinninget és egy tornatermi edzést – rengeteget erősödtem. Hirtelen felindulásból beneveztem egy szombathelyi versenyre.

5 km-en indultam, hihetetlen, de végül célba is értem! Fantasztikus élmény volt! Szeptemberben egy korábban elképzelhetetlen távon, 10 km-en indultam. Tudtam, hogy utolsó leszek, de az, ahogy a futótársak tartották bennem a lelket, arra legszebb álmomban sem gondoltam volna!

Fotó: Szombathelyi Futóklub

A vége előtt kb. 600 m-el elém futottak és a klub zászlójával kísértek a célba, ahol a boldogságtól az edzőm nyakába ugrottam.”

100 kg alá került, cél a 90!

„Ezután októberben 4 napon keresztül minden nap lefutottam 10 km-t. Soha nem gondoltam volna, hogy erre képes leszek. Versenyeken indultam, és mindenhol célba értem. Júniusra 100 kg alá ment a súlyom! És ezen a pontot már többet akartam, mint lefogyni. Elhatároztam, hogy erős leszek! Elkezdtem hetente egyszer Cross Fit-re járni. Ott tudtam meg csak igazán, hogy milyen az igazán kemény edzés! Érzem, hogy haladok előre… Persze vannak nekem is rossz napjaim, amikor nem megy a futás, de új barátaim mindig átsegítenek a nehezebb periódusokon.” Annamari következő terve, hogy le tudjon futni egyben 15 km-t. De megelőlegezte magának, mert májusban már az Ultrabalatonon fog indulni, csapatban. „Büszke vagyok arra, hogy társaim engem választottak kapitánynak. Hát erre még gondolni se mertem volna két évvel ezelőtt!” – mondja mosolyogva, majd hozzáteszi, hogy még ennél is jobban örül, hogy a férje is elkezdett futni. „Munkám mellett tartani az edzéseket hatalmas erőfeszítés.

Szerencsére van mögöttem egy segítő család, egy jó férj, így nem lehetetlen. A fogyásban 96 kilónál tartok, a cél most az, hogy elérjem a 90-et. Aztán meglátjuk, hogyan tovább. Az viszont biztos, hogy sport az életem része marad. Szeretném továbbá motiválni a hozzám hasonló embereket, hiszen soha nem késő elkezdeni és változtatni az életükön!

Fotó: Facebook

De ami a legfontosabb: szeretném, ha a férjem büszke lenne arra, hogy lett egy csinos felesége!„

Fotó: Facebook

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ettől az ukrán bejelentéstől félt mindenki

origo.hu

Lenge öltözetben fotózták Király Viktor feleségét

metropol.hu

Megszólalt a szakérő: ezt élhette át Suhajda Szilárd az utolsó percekben

hirtv.hu

A nemzeti összetartozás napjáról emlékezett meg Orbán Viktor

ripost.hu

Ezt nem teszi zsebre: Dopeman csúnyán beszólt ByeAlex-nek

vg.hu

Pénzesőt jelentett be Nagy István

origo.hu

Jet skivel száguldozott a terhes Vasvári Vivien - videó

ripost.hu

Alig takarta valami Tóth Andi bájait

ripost.hu

Nagy a baj, rossz hír érkezett a börtönbe zárt Galambos Lajcsiról

ripost.hu

Ledobta a melltartót a háromgyermekes színésznő: félmeztelenül pózolt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

YESSS

Ki fogja a meztelen szoknyát felvenni? Állítólag ez most a legnagyobb divat

YESSS

Itt a nyár legnagyobb divatja: ezt hordja most minden olasz nő

YESSS

Villannak a női combok, idén nyáron jön a skort szoknya!

YESSS

Őszülni kezdtél? Ilyen árnyalatra festesd a hajad

YESSS

Ez a blézer lesz most nyáron a legnagyobb divat

YESSS

Fehérneműdivat, ezek a bugyik lesznek idén a legcsinosabbak

YESSS

5 divatos frizura, amivel 50 felett is vonzónak érzed magad

YESSS

Ez a szín lesz idén nyáron a legnagyobb divat