tóth gabi
Nincs is annál jobb, mint egy hűvös őszi estén megenni egy forró hamburgert. Ha nincs kedvünk kimozdulni, otthon is elkészíthetjük ízletesen ezt a finomságot.
HOZZÁVALÓK (4 főre)
ELKÉSZÍTÉS:
Rakjuk egy edénybe a marhahúst, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a lilahagymát, üssük hozzá a tojássárgáját és ízesítsük worcestershire szósszal, mustárral, ketchup-pal, sóval és borssal. Gyúrjuk össze alaposan, majd osszuk négyfelé. Formázzunk belőle 1 centiméter vastag korongokat és sütésig tartsuk hűtőben.
Sütéskor helyezzük forró serpenyőben, kevés étolajjal, hirtelen süssük mindkét oldalát 1,5 percig, majd alufóliával lefedve a legkisebb lángon süssük még mindkét oldalát körülbelül 3-4 percig.
Tálaljuk sült hagymával, paradicsommal, salátával, uborkával, egy szelet chedar sajttal enyhén megpirított hamburger zsömlében.