tóth gabi
A fantasztikusan finom desszert a szezon sztárja, és rabjává válsz!
Nyár végén, ősz elején indul igazán hódító útjára a szilva, mely isteni ízén felül még számtalan remek tulajdonsággal bír. Javítja az immunrendszer ellenállását, jó hatással van a szív- és érrendszerre, vizelethajtó hatású, kíméletesen és mégis hatásosan salaktalanít, tápláló és egyben súlycsökkentő hatású.
Ha még mindez nem lenne elég, akkor jó tudnod, hogy vitaminokban is gazdag, ráadásul antioxidánsokat is tartalmaz, szóval ez a gyümölcs tényleg kész főnyeremény. És hogy hogyan készíthetsz belőle cukortól és fehérliszttől mentes, zamatos süteményt? Most megmutatjuk!
Hozzávalók
1/2 csésze lágy vaj
1/2 csésze kristálycukornak megfelelő édesítőszer
3 tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
1 1/2 csésze mandulaliszt
1/2 csésze kókuszliszt
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál fahéj
csipet só
1/4 teáskanál mandulakivonat
3/4 csésze vaníliás mandulatej - használhatsz egyszerűen tejet is, ebben az esetben érdemes megnövelned a tésztához adott mandula- és vaníliakivonat mennyiségét, hogy finom és aromás legyen a sütemény
5-6 szilva magozva
Így készítsd el
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra
2. Keverd simára a vajat az édesítővel, add hozzá egyesével a tojásokat, majd a mandula- és vaníliakivonatot. Jó alaposan keverd össze az egészet.
3. A kétféle lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat keverd össze egy tálban, majd add hozzá a vajas masszát és keverd simává az egészet.
4. Végül add hozzá a tejet, majd a simára kevert tésztát oszlasd szét egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe. A tészta tetejére pottyantsd a darabokra vágott, magozott szilvát.
5. Süsd a finomságot 35-40 percig, és már akár langyosan is fogyaszthatod.