
A fantasztikusan finom desszert a szezon sztárja, és rabjává válsz!
Nyár végén, ősz elején indul igazán hódító útjára a szilva, mely isteni ízén felül még számtalan remek tulajdonsággal bír. Javítja az immunrendszer ellenállását, jó hatással van a szív- és érrendszerre, vizelethajtó hatású, kíméletesen és mégis hatásosan salaktalanít, tápláló és egyben súlycsökkentő hatású.
![]()
Ha még mindez nem lenne elég, akkor jó tudnod, hogy vitaminokban is gazdag, ráadásul antioxidánsokat is tartalmaz, szóval ez a gyümölcs tényleg kész főnyeremény. És hogy hogyan készíthetsz belőle cukortól és fehérliszttől mentes, zamatos süteményt? Most megmutatjuk!
![]()
Hozzávalók
1/2 csésze lágy vaj
1/2 csésze kristálycukornak megfelelő édesítőszer
3 tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
1 1/2 csésze mandulaliszt
1/2 csésze kókuszliszt
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál fahéj
csipet só
1/4 teáskanál mandulakivonat
3/4 csésze vaníliás mandulatej - használhatsz egyszerűen tejet is, ebben az esetben érdemes megnövelned a tésztához adott mandula- és vaníliakivonat mennyiségét, hogy finom és aromás legyen a sütemény
5-6 szilva magozva
![]()
Így készítsd el
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra
2. Keverd simára a vajat az édesítővel, add hozzá egyesével a tojásokat, majd a mandula- és vaníliakivonatot. Jó alaposan keverd össze az egészet.
![]()
3. A kétféle lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat keverd össze egy tálban, majd add hozzá a vajas masszát és keverd simává az egészet.
4. Végül add hozzá a tejet, majd a simára kevert tésztát oszlasd szét egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe. A tészta tetejére pottyantsd a darabokra vágott, magozott szilvát.
5. Süsd a finomságot 35-40 percig, és már akár langyosan is fogyaszthatod.
![]()



