Létrehozva: 2017.09.25.

Megérkezett az ősz, itt az idő felfedezni Európa bicikliútjait

A bicikli kétségkívül európai találmány, habár a mai napig vitáznak arról, hogy pontosan melyik ország nemzetének köszönhetjük ezt a remek közlekedési- és sportolási eszközt.

A franciák, az angolok és a skótok is a magukénak tartják, de mi inkább nem is szeretnénk beszállni a vitába, hanem inkább bemutatnánk hol élvezhetjük leginkább a bicózást az öreg kontinensen.

1. Dunai kerékpárút

Európa második leghosszabb folyója mentén egészen Németországtól Romániáig biciklizhetünk. A nyugati részen, Németországban és Ausztriában jobb minőségű a kiépített út, de a kalandos bicósoknak nagy élmény lesz Szerbia és Bulgária kevésbé fejlett útjain tekerni.

Az út szinte végig emelkedő mentes, úgyhogy a német és osztrák részt kezdő kerékpárosoknak is jó szívvel ajánljuk.  A teljes út 2860 km hosszú.

2. Elba menti kerékpárút

Az Elba menti út 1260 km hosszú, így aki a teljes szakaszon végigmenne, annak körülbelül 2-3 hét szabadságra lesz szüksége. A kezdőpont Cuxhaven, majd a Szász Svájc Nemzeti Park vadregényes homokkőhegyei között folytathatjuk a kirándulást. Útközben Hamburgot és Drezdát is felfedezhetjük mielőtt átlépünk Csehországba.

3. El Camino francia út

Habár az El Camino útvonalat legtöbben gyalog teszik meg, ennek ellenére egyáltalán nem tartjuk szentségtörésnek, ha a távot inkább biciklivel teljesítenénk. Ha az úttal az elmélyülés és a spiritualitás a célunk, akkor érdemes egyedül elindulni. Ez az út rettenetesen népszerű, így a vendégházakban, panziókban délután biztos, hogy társaságra találunk. A teljes szakasz 790 km hosszú, így bicóval akár 8-15 nap alatt is megtehetjük.

4. Eurovelo mediterrán út

Az 5885 km hosszú, 8-as számú Eurovelo mediterrán kerékpárút a kontinens napos oldalán halad, A dél-spanyolországi Cadiztól egészen Athénig bicózhatunk, érintve Barcelonát, a francia Riviérát, Velencét, Horvátországot, Montenegrót és Albániát is. Aki a teljes útra vállalkozna, annak szüksége lesz pár hónapra, de az biztos, hogy egy életre szóló kalandban lehet része.

A légitársaságok akár a saját biciklinket is elszállítják, amennyiben azt egy speciális dobozba helyezzük el és a kerekeket leengedjük, így a saját kerékpárunkon is élvezhetjük az utazást. További kerékpárút ötletekért keresd föl az alábbi honlapot: http://www.eurovelo.com/en

Ez is érdekelhet

origo.hu

Most jött a hír: Putyinnak lett igaza

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

borsonline.hu

Next Top Model Hungary: Bikinis fotóval jelentette be, babát vár

vg.hu

Új korszak kezdődik: péntektől mindenki tudni fogja, megéri-e átjárni tankolni a szomszédos országokba

life.hu

Megműtötték Csonka Andrást: hetekig kímélnie kell magát

mandiner.hu

Erre senki sem számított: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

„A színfalak mögött” - Ágyban heverészve kapták le Palvin Barbit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-