TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.10.04. 19:30

Szoboszlait hazaküldte az edzője, többet lehet együtt a szerelmével

Távollét helyett többet van szerelmével a Liverpool légiósa. Arne Slot változtatott az eddig bevett szokáson: Szoboszlai Dominikék hotelszoba helyett otthon, a saját ágyukba fekhetnek a hazai meccsek előtt.

Három hónapja állt munkába Arne Slot a Liverpool labdarúgó-csapatának vezetőedzőjeként. Irányításával eddig imponálóan szerepelnek Szoboszlai Dominikék. Ha a játék még döcög is néha, szezonbeli 9 tétmeccsükből 8-at megnyertek – a Nottingham elleni hazai 0-1 a kakukktojás –, vezetik a Premier League tabelláját, és eddig nem hibáztak sem a Bajnokok Ligájában (3-1 az AC Milan és legutóbb 2-0 a Bologna ellen), sem az angol Ligakupában (5-1 a West Ham ellen). A közkedvelt német Jürgen Klopp örökébe lépett holland szakvezetőt többek között arról kérdezték, milyen szabályokon változtatott az elődje időszakához képest.

Slot (jobbra) változtatott Szoboszlaiék hazai meccsek előtti szokásain
Slot (jobbra) változtatott Szoboszlaiék hazai meccsek előtti szokásain  Fotó: Simon Stacpoole/Offside

Slot szerint ezzel szinte semmi dolga nem volt, sőt többször is megemlítette, hogy a hollandiai tapasztalataival szemben Liverpoolban soha nem késnek, mindig időben megjelennek a játékosok (ezt a kultúrát Klopp javára írja).

Szoboszlai többet lehet otthon

– Talán az egyetlen, nem is tudom, hogy szabály-e: megszokták, hogy a meccsek előtt sokszor hotelbe mentek, és ezen változtattunk. Úgy éreztem, és a munkatársaim is úgy érzik, hogy a legjobb a saját ágyadban aludni, ez biztosítja a lehető legjobb pihenést. Ez nem szabály, de egyike annak a pár dolognak, amin változtattunk, hogy 

a játékosok a hazai mérkőzések előtt a saját házukban, a saját ágyukban legyenek

– érvelt Arne Slot, vagyis még többet lehet Szoboszlai barátnője, Buzsik Borka társaságában.

Az éllovas Liverpool legközelebb szombaton (13.30, tv: Match 4) a 18. helyezett Crystal Palace vendége lesz az angol bajnokságban, majd a válogatott szünet után, október 20-án a 4. Chelsea-t fogadja az Anfield Roadon.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek