KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.03. 13:30
Módosítva: 2024.10.03. 13:31

Világbajnokhoz hasonlították, Szoboszlai Dominik ezt kapta a meccs után

A Liverpool 2-0-ra legyőzte a Bolognát a Bajnokok Ligája főtáblájának második fordulójában. Szoboszlai Dominik 86 percet játszott az összecsapáson, gólpasszt is adott, teljesítményét pedig nem győzték kiemelni a rajongók.

Szoboszlai Dominik végül a kezdőcsapatban kapott helyet a Liverpoolban a Bologna ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A 23 éves középpályás remek teljesítményt nyújtott mind védekezésben, mind pedig támadásban. Csapata 2-0-ra győzött, a Liverpool második találatánál gólpasszt adott. A szurkolók nem győzték dicsérni a magyar futballistát.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik nagyon élt a Bologna ellen Fotó: NurPhoto via AFP

Szoboszlai az elmúlt időszakban újfent több kritikát kapott a teljesítményével kapcsolatban, Arne Slot, a Liverpool vezetőedzője bátrabb játékot, valamint több gólt és gólpasszt várt tőle. Ezt Szoboszlai tegnap maradéktalanul teljesítette, gólpassza mellett is próbálkozott progresszív labdákkal, háromból kettő csele sikeres volt, az első félidőben pedig volt egy veszélyes lövése, ami nem sokkal kerülte el a kaput. A Liverpool Instagram-oldalán be is gyűjtött rengeteg dicséretet.

Ez igen Dom! Folyamatos futás és nyomásgyakorlás, nagyon keményen dolgozott, élmény volt nézni. Több elismerést érdemel, mint amennyit kapni szokott; Szoboszlai nagyon jó volt ma, álljatok le az utálkozással; Szobo jelenleg a Premier League legalulértékeltebb játékosa, ma úgy játszott, mint Özil Kanté erőnlétével; Szoboszlai nagyon jó volt. A meccs legjobbja az biztos 

– záporoztak a hozzászólások.

Így áll Szoboszlai a kanadai pontok terén

A 23 éves futballista minden liverpooli tétmérkőzést figyelembe véve idén nyolc összecsapáson játszott. 670 perc alatt eddig egy gólt szerzett, a BL-ben az AC Milan kapuját vette be. A gólpasszok terén hivatalosan kettőnél tart, de több olyan oldal is van, amely az Ipswich Town elleni bajnokin adott labdáját is végül asszisztnak könyvelte el. Nyolc meccsen három kanadai pont nem rossz kezdés Szoboszlaitól, de ennél még jobb mutatókra is képes lehet a jövőben.

Legközelebb a Crystal Palace ellen lesz lehetősége bizonyítani október 5-én, szombat kora délutántól (13:30, Match 4).

Hirdetés: A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek