TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.10.03. 21:15

Világsztárok jönnek Budapestre, de a magyar futballrajongók kaptak két mélyütést

A Real Madridban játszik, a Kispestre tartó francia válogatottban nem. Kylian Mbappét nem láthatjuk a Bozsik Arénában.

Két világklasszisa nélkül utazik Budapestre a francia labdarúgó-válogatott, hogy jövő csütörtökön a Bozsik Arénában megmérkőzzön Izraellel a Nemzetek Ligája A2 csoportjában. Didier Deschamps szövetségi kapitánynak le kellett mondania a nemzeti csapattól a napokban visszavonult 137-szeres válogatott Antoine Griezmannról (Atlético Madrid), és nem hívta meg a keretébe Kylian Mbappét sem.

A 2018-as világbajnokok: Griezmann (balra) és Mbappé - egyiküket sem láthatjuk jövő héten Budapesten
A 2018-as világbajnokok: Griezmann (balra) és Mbappé - egyiküket sem láthatjuk jövő héten Budapesten Fotó: AFP

A Real Madrid 25 éves, de már 86-szoros válogatott csatára rejtélyes sérüléssel bajlódik. 

Mbappé sérült is, meg nem is

Háromhetes kihagyást jósoltak neki, mégis már öt nap múltán, szerdán pályára lépett a madridiak Bajnokok Ligája-meccsén (1-0-s vereség Lille-ben). Deschamps mégsem hozza magával Kispestre, inkább Madridban hagyja pihenni.

– Beszéltem Kyliannal a helyzetről, ami annak ellenére is bizonytalan, hogy szerdán csereként pályára lépett. Szombaton is lesz meccse, de vannak még kérdések. Nem komoly a problémája, de kezelésekre van szüksége, hogy teljesen felépüljön. Én pedig nem azért vagyok itt, hogy kockáztassak. Ezért nincs a keretben – mondta a kapitány a világ második legértékesebb, 180 millió euróra (72 milliárd forint) taksált labdarúgójáról. 

A franciákat október 10-én (20.45-től) a budapesti Bozsik Arénában fogadja Izrael, majd 14-én, Brüsszelben Belgium vendégei lesznek az NL-ben.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek