Lopás miatt kikérte a legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogát

POLITIK
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző HWK

Létrehozva: 2024.09.26.

„Számos okból jó magyarnak lenni" - Milák Kristóf is megjelent az Országházban

Állami kitüntetéseket adtak át a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokon és a XVII. Nyári Paralimpiai Játékokon kiemelt eredményt elért sportolóknak és sportszakembereknek csütörtökön az Országházban.

Sulyok Tamás köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök állami kitüntetésben részesítette a párizsi olimpián és paralimpián kiemelkedő eredményt elérő magyar sportolókat és az őket felkészítő szakembereket az Országház kupolatermében csütörtök délelőtt. 

Sulyok Tamás
Sulyok Tamás - Fotó: MTI

Nem mindenki tudott személyesen megjelenni, például az Egyesült Államokban edző aranyérmes úszó, Kós Hubert és bronzérmes Betlehem Dávid nevében a szülei vették át a kitüntetéseket. Állami elismerésben részesült az amerikai mesteredző, Bob Bowman is, aki Kósból faragott olimpiai bajnok hátúszót, az ő nevében ugyancsak a sportoló édesanyja vette át a díjat. Viszont a nyilvánosságot továbbra is kerülő Milák Kristóf nemcsak megjelent az eseményen, hanem az elsők között érkezett - írta a Magyar Nemzet.

A köztársasági elnök többek között kiemelte a vívó Gémesi Csanád sportszerű magatartását, amikor a tunéziai Faresz Ferzsani elleni – végül vesztes – nyolcaddöntőben 10-9-es hátránynál jelezte a mérkőzésvezetőnek ellenfele találatát. Megemlítette a nyílt vízi úszásban aranyérmes Rasovszky Kristóf és harmadik helyezett Betlehem Dávid megindító örömét egymás sikerének, ahogy azt is, hogy a címvédőként 100 méteres mellúszásban a győzelemről ezúttal mindössze négy századdal lemaradó paralimpikon, Illés Fanni sokaknak példát mutatva az aranyat látta az ezüstben is.

Számos okból jó magyarnak lenni, amit nem kell és nem is lehet megmagyarázni, mert belülről fakad és magától értetődő. Ehhez az érzéshez olimpikonjaink és paralimpikonjaink nagy pillanatai feltétlenül hozzátesznek. Egyszerre álltak ki erő- és jellempróbát, így váltak példaképekké

 – hangsúlyozta Sulyok Tamás.

A magyar olimpiai csapat hat arannyal, hét ezüsttel és hat bronzzal zárta a párizsi olimpián, amivel a tizennegyedik helyen végzett az éremtáblázaton. Magyarország a paralimpián öt arany-, hat ezüst- és öt bronzérmet szerzett, ami története hatodik legjobb eredménye volt 1972 óta, mióta részt vesz az eseményen. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek