Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző (s)

Létrehozva: 2024.09.10.

Marco Rossi fenyegető szavai után nyerni kell Bosznia ellen

A szombati düsseldorfi, németekkel szembeni 5-0-s vereséget követően idehaza illene kiköszörülni a csorbát a labdarúgó Nemzetek Ligájában, csakhogy ez Bosznia-Hervegovina ellen roppant nehéznek gérkezik.

A Puskás Arénában kedden (20.45, TV: M4Sport) két olyan válogatott találkozik a Nemzetek Ligájában, mely a sorozat első találkozóján kapott egy-egy ötöst. A magyar 5-0-ra, a bosnyák válogatott pedig 5-2-re maradt alul idegenben Németország, illetve Hollandia ellenében.  Igaz, a két történet teljesen más, mivel a bosnyákok még a 88. percben is az egyenlítésért harcoltak 2-3-nál. Marco Rossi, a magyar fociválogatott szövetségi kapitánya azt mondta, ha a bosnyákok ellen nem tudunk reagálni a szombati vereségre, akkor "mindenkinek el kell tűnnie a színről."

A játékosuk is maguk alatt voltak Düsseédorfban Fotó: Koncz Márton

A hangulat tehát nem túl egetverő, de emlékezzünk rá: 2007. szeptemberében  Várhidi Péter akkori szövetségi kapitányunk megmutatta, mit kell tenni. Vezetésével a mieink a székesfehérvári Eb-selejtezőn 1-0-ra nyertek Bosznia-Hercegovina ellen, ezért a szakembert kérdezzük a keddi kilátásokról.

Akkori riválisunk semmivel sem volt gyengébb, mint a mostani. Legjobb játékosaik Európa topklubjaiban bizonyítottak, így a nyurga. Az én válogatottam akkoriban kezdett összeállni, büszke voltam a nehezen megszületett sikerünkre. Amennyiben Szoboszlai Dominikék nyernének 1-0-ra, azt igen nagyra kell becsülni. Erre képesek is, de sürgősen feledjék a düsseldorfi ötöst. Elvégre előtte is tudtuk, hogy Kai Havertzék egyénenként egészen más, jelentősebb színvonalat képviselnek...

A helyzet 2007-hez képest képzett játékosok dolgában mit sem változott, a 38 éves, jelenleg a Fenerbahcében szereplő, a hollandoknak gólt lőtt Edin Dzeko pályafutása során a Manchester Citytől az AS Román és Interen át ismert együttesekben ontotta a gólokat.

- A keddi sikerünk másik előfeltétele Dzeko őrzése. Mellette persze számos kiváló labdarúgó van még. S bár Bosznia a klasszikus délszláv futballt gyakorolja, a labdát nagyszerűen őrző, hátul eredményesen záró, a támadásait átgondoltan felépítő válogatott, ennek ellenére a talpra állásunk azért lehetséges ellenük– teszi hozzá Várhidi.

Szoboszlai Dominik a válogtott hétfői sajtótájékoztatóján elismerte, most van itt a lehetőség arra, hogy kijavítsák a németországi kisiklást, ehhez mindenképpen nyerni kell a bosnyákok ellen. 

Az A-liga, 3. csoportjának állása:

1. Németország 3 pont (5-0)

2. Hollandia 3 (5-3)

3. Bosznia-Hercegovina 0 (2-5)

4. Magyarország 0 (0-5)

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek