Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
KIAJOBB

Szerző SK

Létrehozva: 2024.09.08.

Elátkozták a magyarokat, borzalmas sorozatban a Rossi-csapat

Kísértetiesen hasonlóan alakul a csapat sorsa az Európa-bajnokságok után. Reméljük, a németországi kiütés után nem következik be óriási zuhanás a magyar válogatott teljesítményében.

Marco Rossi válogatottját sosem verték meg úgy, mint azt tették a németek szombaton Düsseldorfban. A 0-5 az eddigi mélypont az olasz szakemberrel, de talán ennél is nyomasztóbb volt látni az évekig ünnepelt gárda játékát. Ha valamiről, akkor a keménységről, a szervezettségről fel lehetett ismerni a Rossi-csapatot. Ezek most teljesen hiányozták Düsseldorfban, a Nemzetek Ligája idei rajtjánál.

magyar válogatott, Rossi
Rossi is tehetetlen volt, pocsékul rajtolt a magyar válogatott / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A csapat már az Európa-bajnokságon is alulmúlta korábbi önmagát, a Svájc elleni játék jól láthatóan sokakban mély nyomot hagyott. Noha Rossi szerint mostanra többen jobb formába kerültek, ebből semmit nem láttunk Németországban.


A magyar válogatott és az Európa-bajnoki átok

Hatalmas büszkeség az, hogy a magyar válogatott az utolsó három Európa-bajnokságon egyaránt ott volt. Az első kettő sikertörténet volt, 2016-ban csoportelsőként jutott tovább, 2021-ben pedig a franciák és a németek is vért izzadtak ellenünk, tökéletesen helytálltunk a halálcsoportban. Ezzel szemben az idei év keserű tapasztalatokat hozott, ebben szerepet játszott az egyre nagyobb elvárás. Sikerként legfeljebb a skótok elleni, utolsó perces győzelmet értékelhetjük.

Az azonban megfigyelhető, hogy mindhárom torna után óriási csalódást jelentett a következő meccs, törvényszerűen jött egy váratlan döntetlen, vagy a magyar válogatott veresége.
 

  • 2016-ban világbajnoki selejtezőn Feröer-szigeteken játszott 0-0-s döntetlent a gárda, s azon az őszön még a svájciak is 3-2-re nyertek Budapesten. Nem sokkal később, 2017 nyarán Andorrában kapott ki az együttes 1-0-ra.
  • 2021-ben az Eb után szintén világbajnoki selejtezőn Anglia győzött Budapesten 4-0-ra, sőt, később Albánia kétszer is 1-0-ra verte Marco Rossi csapatát.

    Nagy kérdés, hogy a mostani 0-5-re hogyan reagál a csapat. Kedden Bosznia érkezik Budapestre, a szövetségi kapitány szerint, ha a mostani hibát nem javítjuk ki, akkor „mindenki eltűnhet a színről”. Reméljük, nem kell megtudnunk, mire gondolt ezzel a kijelentésével a csalódott Rossi.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek