Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző HWK

Létrehozva: 2024.08.06.

„Azért még ne temessünk" - Bravúrra készülnek a magyar női pólósok az olimpián

A magyar női vízilabda-válogatott kedden este a címvédő és világbajnok Egyesült Államokkal csatázik a negyeddöntőben a párizsi olimpián.

Az előző olimpián bronzérmes magyar női vízilabdázók a címvédő és világbajnok Egyesült Államokkal találkoznak az elődöntőért (kedd, 20:35, tv: M4 Sport). A két csapat nagyon jól ismeri egymást, júniusban a felkészülés során is összecsaptak egymással Kaliforniában, akkor egy-egy mérkőzést nyert mindkét együttes. A két válogatott útja sorozatban a negyedik világversenyen keresztezi egymást, a 2022-es budapesti és az idei dohai vb döntőjében, valamint a 2023-as fukuokai vb ötödik helyéért rendezett összecsapáson is az amerikaiak nyertek, a magyarok célja, hogy megszakítsák ezt a szériát.

KESZTHELYI-NAGY Rita; MCKELVEY, Hayley
Keszthely Ritára külön ügyelni fognak az amerikaiak Fotó: Kovács Tamás

A korábbi szövetségi kapitány, Bíró Attila tisztában van az esélyekkel, de hozzáteszi, korábban is nyertünk már az amerikaiak ellen.

- Azért még ne temessünk – javasolja az exkapitány Bíró. - A torna eddigi szakaszában mentális bizonytalanságot érzek a lányokon, de ne feledjük, korábban is megvertük már a tengerentúliakat, ráadásul nemrégiben az Egyesült Államokban a közös edzőtáborozásunk során egy hivatalos találkozón 10-8-ra győztünk ellenük. Igaz, ennek már nincs komolyabb jelentősége.

Bíró biztos benne, hogy a legjobb pólósunkat, Keszthelyi Ritát fokozott figyelemmel kísérik majd az amerikaiak.

Eddig főleg a támadásaink hatékonysága marad el a várttól. Keszthelyire nagyon ügyelni fognak, és sok múlik majd azon, hogy Magyari Alda, illetve az ellenfél kapuvédője, Asleigh Johnson közül ki véd jobban. Bravúr lenne bejutni az elődöntőbe, de ez a magyar csapat többször állt már fel hasonlóan nehéz helyzetben.

- zárta gondolatait Bíró Attila.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek