Nekimentek az árvízi töltésen Lehel-kürtjével sétálgató Magyar Péternek

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.14.
Módosítva: 2024.08.14.

Itt a recept, Hámori Luca legyőzheti Imane Helifet a visszavágón

A jól megérdemelt pihenés napjait tölti Szombathelyen Varsányi Áron. A párizsi olimpián ötödik helyezett öklözőnk, Hámori Luca edzője szerint a visszavágó más eredményt hozhatna Imane Helif ellen.

Hámori Luca edzője már idehaza, a tévében látta az algériai transznemű, Imane Helif diadalával végződött párizsi 66 kg-os női bokszfinálét. Arra ugyan nem számított, hogy az XY kromoszómával rendelkező algériai az aranymeccsen kikap kínai riválisától, de lényegesen élvezetesebb 9 percre számított. 

HÁMORI Luca;
Hámori Luca Fotó: Koszticsák Szilárd

Jang Liu az aktuális világbajnok. Annál is inkább elemeztem a mozgását, mert a Párizst megelőző franciaországi szparringoláson Luca találkozott vele, és nem vallott szégyent. Jang 9 perces mutatványa csalódás, tudását a finálét megelőzően sokkal többre taksáltam 

- emlékeztet Varsányi Áron a Ripostnak. A szakember Hámorinak az algériaival szembeni, a negyeddöntőben elszenvedett 5-0-s vereségét videóról többször megtekintette, ízekre szedte. 

- Amint a 66 kg-os kategória érméről döntő találkozójuk után is megállapítottam, Luca keveset ütött. Ha legközelebb mérkőznek, úgy közelebb kell mennie riválisához, és kettes-hármas ütéskombinációval, majd gyors ellépéssel meglepni az algériait, úgy lehet esély a visszavágásra.

Hámori Luca nem szerepel a vb-n

Varsányinak nincs kétsége afelől, hogy a részvételét kísérő nemzetközi felháborodás ellenére Helif nem hagy fel az ökölvívással, arra viszont kíváncsi lesz, hogy a szeptember-októberi vb-n megjelenik-e?

Azt ugyanis az az International Boxing Association (IBA) világszervezet írta ki, az, amelyik már két alkalommal is kizárta a mezőnyből Helifet túl magas tesztoszteron-szintje, és a férfiakra jellemző kromoszómái miatt. Ezekbe a polémiákba eddig sem szóltam bele, a jövőben sem teszem, döntsenek erről a hozzáértők, ítéljék meg, hogy a jövőben rajtolhat-e a női mezőnyben. 

Az kérdéses, hogy a másik világszövetség, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság-kegyelt, World Boxing a jövőben hogyan áll hozzá a gender-kérdéshez. 

Luca nem lép ringbe a világbajnokságon, teljes kikapcsolódásra van szüksége, hiszen a francia fővárosban éppen elég kihívással, elvárással nézett szembe. Látom rajta, idegileg megviselte ez az egész hercehurca

- zárja Varsányi Áron. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek