TÜZELŐÁLLÁS

Szerző SK

Létrehozva: 2024.07.07.

Ő mentette meg a hollandokat az Eb-n, Usain Bolt álla is leesik

A védőként a leggyorsabb sprintet vágja le a holland Micky van de Ven. A Tottenham védője csereként beállva volt hős az Európa-bajnokság negyeddöntőben.

Fiatal Eb-újoncai mentették meg Hollandiát a törökök ellen megnyert Eb-negyeddöntőben. 2-1-es holland vezetésnél a törökök veszélyes helyzeteket dolgoztak ki, s nagyon közel álltak az egyenlítéshez és a hosszabbításhoz. Egyszer a 21 éves kapus, Bart Verbruggen óriási reflexszel mentett, előtte pedig a kapuba tartó labdát a 23 esztendős Micky van de Ven vágta ki a gólvonal elől. A Tottenham védője egy szempontból egyedülálló a futballban.

Netherlands v Türkiye: Quarter-Final - UEFA EURO 2024
Van de Ven csereként jött be a holland csapatba Fotó: NurPhoto via AFP

A Tottenham 193 centiméteres védője alapvetően középhátvéd, de a hollandok az Eb-n a baloldalon használják. Nem véletlenül, sebességével a támadásokat is tudja segíteni. Micky van de Ven gyorsasága ugyanis nem csak a csatárokéval, a védőkével is vetekszik. Még a Wolfsburg játékosaként 36,3 kilométeres sebességgel futott, 2023-ban ez volt a Bundesliga harmadik leggyorsabb sprintje. Idén Angliában, a Premier League-ben már nem volt párja. A Brentford ellen 37,38-as sebességet mértek nála. Ezzel a liga történetének leggyorsabb embere lett.

@premierleague

Spurs’ Micky van de Ven clocked a speed of 36.37km/h against Brentford in January 💨

♬ original sound - Premier League

Érdekesség, hogy Usain Bolt jamaicai sprinter 100 méteres világcsúcsának átlagsebessége alig volt több, 37,52 kilométer/óra.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek