OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.07.07.

"Éjszaka is csak ezen kattogtam" - szívszorító látogatás a győztes holland csapatban

Hollandia hátrányból fordítva jutott be a labdarúgó-Európa-bajnokság elődöntőjébe. A győztes csapatot meglátogatta sérült vezére, az egész tornát kihagyó Frenkie de Jong.

Fordulatos meccsel zárult a labdarúgó-Európa-bajnokság negyeddöntős szakasza. Szombat este az esélyesebb hollandok ellen sokáig vezetett Törökország, azonban a narancsmezesek hat perc alatt fordítottak, s nyertek 2-1-re. A találkozón korábbi legendákkal a nézőtérről szurkolt a csapat egyik legjobbja, Frenkie de Jong. A középpályásról napokkal a torna előtt derült, bármennyire is szeretné, bokasérülése miatt nem lehet ott a csapatban.

Frenkie de Jong (narancssárga mezben) mellette többek között Wesley Sneijder és Clarence Seedorf Fotó: ANP via AFP

A Barcelona játékosa idén többször bajlódott bokasérüléssel. Az Eb előtti edzőtáborban is ott volt, s a pozitívabb hírek még arról szóltak, lehet, hogy a csoportkör első néhány meccsét ki kell hagynia. Napokkal a torna előtt azonban úgy döntött a stáb, első az egészség, De Jong szerepeltetését nem szabad kockáztatni.

"Nagyon vártam az Európa-bajnokságot. Éjszaka is csak ezen kattogtam. Álmomból felébredtem, s ellenőriztem a bokámat, vajon rendben lesz-e."

- mondta még a torna előtt De Jong, aki szombaton a siker után meg is látogatta a társakat a berlini stadion öltözőjében. Mindenkivel lepacsizott, s Ronald Koeman szövetségi kapitányt is üdvözölte.

Hollandia 2004 után játszhat újra elődöntőt Európa-bajnokságon, július 10-én, szerdán Anglia lesz a csapat ellenfele. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek