Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.07.23.

80 milliárd eurónyi kidobott pénz, áll a bál a párizsi olimpián

Áll a bál a párizsi olimpián. A Szajna tisztasága továbbra is aggodalmakat okoz, mert hosszútávúszók és a triatlonosok is a folyóban fognak úszni.

Az egész világ olimpiai lázban ég és Párizsra figyel. A játékok lebonyolítása elképesztő szervezettséget igényel, a hosszútávúszók és a triatlonosok is a Szajna vízében fognak úszni a párizsi olimpián, a fertőzésveszély azonban továbbra is magas.

Szajna
Továbbra is borzasztó a Szajna vízminősége Fotó: Hans Lucas via AFP

Június végén a párizsi polgármesteri hivatal által közzétett tesztek azt mutatták ki, hogy az E.coli baktérium-szint meghaladja a sportszövetségek által megszabott felső határt. A szennyvízhálózat egy része a 19. századból származik, és részben ez az oka annak, hogy a jelentős viharok után a kezeletlen szennyvíz a folyóba ömlik. A Szajna vízszintje jelenleg magas, ami szintén nem túl előnyös a nyílt vízi úszás és a triatlonsport úszó-számának lebonyolítása szempontjából.

Az Origo emlékeztet arra, hogy már az 1924-es párizsi olimpián sem a Szajnában úsztak a versenyzők a magas szennyezettség miatt. A szervezőknek nagy álma volt, hogy 100 év után újra úszhatóvá teszik a folyót, de hiába az erre elköltött eddigi 80 milliárd euró (!), átütő siker eddig nem történt. Az elégedetlen franciák korábban fekálianapot akartak tartani, miután Párizs polgármesetere, Anne Hidalgo kijelentette, hogy a nyilvánosság előtt fog megmártózni a Szajnában, eloszlatva ezzel a kételyeket. Szavát tartotta, az akcióra valóban sor került, Hidalgo pedig utána igyekezett mindenkit megnyugtatni, nem fog probléma történni a versenyek ideje alatt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek