Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.07.14.

Áll a bál a spanyoloknál: hánynak az Eb-arany megünneplésétől

Még meg se nyerték az Európa-bajnokságot, de már javában szervezik a megünneplését. Az Atlético- és Barcelona-drukkereknek nem tetszik a tervezett helyszín.

Eddigi teljesítménye alapján a spanyol labdarúgó-válogatottnak jó esélye van megnyerni az Anglia elleni Európa-bajnoki döntőt (vasárnap, 21.00, tv: M4 Sport). A háromszoros Eb-győztes szurkolói közül sokan mégis mérgelődnek. Nem azzal van bajuk, hogy az illetékesek mintha előre innának a medve bőrére és már javában szervezik az újabb cím megünneplését – hanem a remélt hejehuja helyszíne verte ki a biztosítékot.

A legutóbbi, 2012-es Eb-címet a Cibeles téren ünnepelték a spanyolok, de most sokan berzenkednek ettől
A legutóbbi, 2012-es Eb-címet a Cibeles téren ünnepelték a spanyolok, de most sokan berzenkednek ettől          Fotó: AFP

Az angolok elleni áhított Eb-győzelem esetén ugyanis Madrid ikonikus terén, a Plaza de Cibelesen ünnepelhetik majd meg hétfőn a szurkolók a spanyol fociválogatottat. Csakhogy ez hagyományosan a Real Madrid "felségterülete": a királyi klub szokta ott tartani a hasonló tömegrendezvényeit (legutóbb a Bajnokok Ligája-győzelmét). 

Márpedig ehhez nagyon nem fűlik a foguk a rivális klubcsapatok híveinek. A fővárosi rivális Atlético Madrid tábora például Álvaro Morata, az országos ellenlábas Barcelonáé pedig többek között a csodagyerek Lamine Yamal révén érdekelt a témában.

– Sem a csapat, sem mi nem szívesen beszélünk előre a lehetséges ünneplésről, mielőtt még lejátszanák a meccset. De valóban, városként a Spanyol Labdarúgó-szövetséggel együtt már dolgozunk azon, hogy a Plaza de Cibeles legyen a helyszín – ismerte el María Inmaculada Sanz Otero, Madrid megbízott polgármestere.

Inkább kikapcsolják a tévét Barcelonában

Elsősorban tehát az Atleti- és Barca-drukkerek mérgelődnek emiatt az Eb-döntő előtt. Szerintük nem lenne helyes kedvenceiket a nagy rivális territóriumában ünnepelni. A katalánoknak szurkoló újságíró, Quim Domènech például egy táváműsorban így fogalmazott:

– Történelmi jelentőségű hiba lenne az esetleges Eb-győzelmet a Cibeles téren ünnepelni. Ha ott látnám Lamine Yamalt, inkább kikapcsolnám a tévét, és azt hiszem, sokan mások is így tennének – adott hangot a barcelonai vélekedésnek.

A spanyol válogatott 2010-es világbajnoki, majd a 2012-es Európa-bajnoki címét klubsemleges madridi helyszínen ünnepelték meg a szurkolók tömegeivel; a legutóbbi nagy trófea, a 2012-es Eb-cím megszerzése után viszont már a Plaza de Cibelesen rendezték a ceremóniát.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek